Eroare judiciară a Tribunalului Gorj! – Arestat nouă luni pentru o crimă pe care nu a comis-o

160

Un tânăr de 21 de ani, singurul suspect în cazul unei crime care a avut loc în 2010, a fost achitat de infracţiunea de omor calificat de către magistraţii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ), se arată în decizia instanţei. Asta după ce a făcut nouă luni de arest, fiind condamnat pe fond de Tribunalul Gorj la 20 de ani de închisoare.

Tânărul judecat pentru omor, Mihail Constantin Igeanu, a fost acuzat, în 2010, că şi-a omorât vecinul, un bărbat de 54 de ani, din satul Ruget. “Achită pe inculpatul Igeanu Mihail Constantin pentru infracţiunea de omor calificat. Respinge acţiunile civile formulate în procesul penal de părţile civile Ciuteanu Luminiţa, Ciuteanu Elena şi Ciuteanu Măriuţa. Constată că inculpatul a fost arestat în cauză de la data de 07.07.2010, la data de 11.04.2011. Cheltuielile judiciare reprezentând onorarii avocat oficiu la instanţa de fond, în cuantum de 800 lei, vor fi avansate din fondurile Ministerului Justiţiei, în contul Baroului de Avocaţi Gorj. Onorariul pentru apărarea din oficiu până la prezentarea apărătorului ales, în sumă de 100 lei, se va plăti din fondul Ministerului Justiţiei”, se arată în sentinţa ÎCCJ.
Igeanu a fost judecat pentru omor la Tribunalul Gorj, fiind condamnat la 20 de ani de închisoare.

De două ori achitat
Decizia a fost atacată la Curtea de Apel Craiova, magistraţii acesteia infirmând decizia Tribunalului, apoi dosarul a ajuns la ÎCCJ, inculpatul obţinând pentru a doua oară achitarea. Cu siguranţă Igeanu va da statul român în judecată pentru că a făcut arest pe nedrept.
Anamaria Stoica

Crima a avut loc în anul 2010, în localitatea Ruget. Mihail Constantin Igeanu, care avea la momentul respectiv 18 ani, a fost acuzat că şi-a omorât vecinul şi a lăsat cadavrul acestuia pe marginea drumului, cu un cuţit înfipt în piept. Iniţial, bunicul lui Igeanu, Gheorghe Albeanu, a declarat că este vinovatul, cercetările conducând însă la ipoteza că tânărul ar fi fost autorul crimei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here