Erico spre 2Bundesliga?

392

Pandurii continuă să aibă jucători ce trezesc interesul echipelor din vest, asta chiar dacă în lotul lui Grigoraș nu mai sunt jucători de calibrul unui Maxim sau cel al lui Chiricheș.

În această perioadă, conducerea Pandurilor se află în negocieri, fie în ceea ce privește semnarea unor contracte cu jucători pe care Grigoraș să se bazeze în sezonul ce va începe în curând, fie pentru a vinde jucători pentru a asigura un buget consistent echipei. După ce și-au asigurat serviciile lui Erico semnând prelungirea înțelegerii prin achitarea clauzei, conducătorii Pandurilor ar putea să rămână fără brazilian, dar cu ceva bani în cont. Președintele executiv al Pandurilor, Eugen Pîrvulescu, a mărturisit că de serviciile fundașului central se interesează acum o echipă din Germania, care și-a propus să tragă la promovare în Bundesliga în sezonul viitor. Oficialul gorjenilor spune însă că, pentru început, se discută doar varianta unui împrumut: “Sunt discuții pentru Erico da Silva, dar sunt discuții mai nou cu un club din liga a doua din Germania care îl dorește ca împrumut pentru un an de zile, cu opțiune de cumpărare. E un club care trage la promovare”, a declarat Pîrvulescu.

Împrumut + vânzare = 1,5 milioane de euro
Rețeta tranzacției pe care Pandurii ar dori să o obțină în ceea ce-l privește pe Erico este simplă. Gorjenii doresc să obțină în total un milion și jumătate de euro, așa că au făcut calcule defalcate, împrumut plus vânzare, astfel încât, la final, să ajungă la suma dorită: “Oferta este destul de bună la prima vedere. Pentru împrumutul pe un an de zile ne dorim undeva la 4-500.000 de euro, iar după un an, la cumpărare, suma totală să fie undeva la un milion și ceva, să ne apropiem de un milion și jumătate”, spune Pîrvulescu. Acesta ia în calcul și varianta în care negocierile nu se vor încheia cu succes și spune că oricum, Pandurilor le este necesar un fundaș central precum Erico în sezonul viitor, când din Liga 1 vor retrograda șase echipe, iar competiția va fi extrem de încinsă: “Dacă negocierile nu vor merge cum vrem noi, nu e problemă, și noi avem nevoie de Erico. Nu va fi un campionat ușor la anul. Nu trebuie să ne culcăm pe ideea că noi suntem Pandurii. Doamne ferește, să nu avem surprize!”.
Erico a fost și pe lista saudiților de la Al Ahli, echipa care l-a cumpărat în iarnă de la Pandurii pe Eric și care insistă acum pentru a-l avea pe banca tehnică pe Gheorghe Hagi.

Încep să vină banii
Bugetul Pandurilor începe să se încropească, pe lângă banii promiși de către CEO, principalul susținător financiar al grupării gorjene, în conturi vor intra în perioada următoare sume importante. Un procent bun din buget ar putea fi suma pe care Pandurii urmează să o încaseze din iminenta vânzare a lui Pintilii, gorjenii deținând încă 20% din drepturile asupra jucătorului: “Așteptăm vânzarea lui Pintilii, care cred că se va realiza. Am fost destul de inspirat păstrând 20%. Dacă Steaua îl va da cu 1,5 milioane de euro, atunci vom încasa și noi 300.000 de euro plus TVA. E bine, sunt bani frumoși”, a declarat Eugen Pîrvulescu. Mai importanți decât acești bani, și evident mai mulți, sunt cei așteptați din drepturile TV: “Avem de încasat în acest sezon în jur de 2.250.000 de euro din drepturile TV și va veni în curând prima tranșă de 1,1 milioane de euro. Mai avem de încasat o tranșă de 250.000 din transferul lui Eric, cu banii pe care i-am încasa pentru procentele de la Pintilii, cu ce ne dă Complexul, ne descurcăm, încropim un buget bunicel”, a mai spus președintele executiv al Pandurilor.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here