Erico da Silva: “Mi-e dor de fotbal”

315

Fundașul brazilian Erico da Silva așteaptă verdictul medicilor pentru a relua pregătirile cu Pandurii Târgu-Jiu. Jucătorul face încă recuperare și susține că abia așteaptă să fie din nou alături de colegi. Ultimul meci jucat de Erico la Târgu-Jiu a fost pe 6 decembrie 2014, în victoria cu Rapid, scor 2-0.

Operat la genunchi în iarnă, Erico da Silva nu a revenit pe teren nici după șase luni. E încă în perioada de recuperare și nu știe când va primi primele minute de joc. Durerile îi dau încă bătăi de cap stoperului brazilian. ”Nu știu sigur când o să prind primele minute pe terenul de joc, deocamdată sunt într-un moment mai greu, de readaptare. Nu mai simt decât foarte puțin durere la picior, dar asta pentru că mușchiul nu este încă antrenat la efort. Trebuie să mai lucrez și la sală, dar și alergări pentru a-mi reintra în ritm. Eu am pierdut toată pregătirea fizică de vară, am avut o pauză forțată de 6 luni și normal că acum îmi este foarte greu.” a spus Erico. Stoperul oltenilor abia așteaptă să revină pe gazon, iar echipa are mare nevoie de el. ”Mi-e dor de fotbal, mi-e foarte, foarte dor! Și de antrenamente, darămite de joc… Cred că atunci când voi reintra, îmi voi ajuta 100% echipa, numai la asta mă gândesc! Să mă fac bine și să pot să ajut Pandurii.” a spus brazilianul.

A ratat transferul în Israel
Chiar și accidentat, Erico da Silva a primit o ofertă tentantă din Israel, de la Beitar Ierusalim. Jucătorul s-a deplasat în Israel, dar transferul a picat.
”În prima fază, toată lumea se înțelesese. Apoi, când am ajuns acolo, cei din Israel au început să ezite. Cineva le spusese că sunt cu probleme, că sunt accidentat, că nu pot să joc… Oficialilor de la Hapoel le-a fost frică, iar eu am zis: ”bine, dacă nu aveți încredere în mine, nu semnăm.” Așa că am decis să rămân la Pandurii, mai ales că Mister (n.r. –antrenorul Edi Iordănescu) are nevoie de mine. Oricum, mai am contract un an cu echipa din Târgu-Jiu.”, a declarat fundașul.

Multinațională la Târgu-Jiu
Pandurii Târgu Jiu are în componență fotbaliști din zece țări (România, Brazilia, Argentina, Olanda, Polonia, Serbia, Croația, Portugalia, Cehia, Elveția). Mulți dintre aceștia au venit în această vară și e nevoie de timp de acomodare pentru a face o echipă puternică. Erico da Silva e optimist că Pandurii va reveni în top în acest campionat, acolo unde și-a propus. ”Cred că va fi un sezon bun pentru Pandurii, dar trebuie să luăm treptat lucrurile, adică meci cu meci. Să încercăm să formăm din nou o echipă puternică, mai ales dacă ținem cont de schimbările numeroase din lot. Va fi dificil, sunt și mulți străini și trebuie timp pentru adaptare, e vorba de o adevărată multinațională aici! Oricum, sunt sigur că sezonul ăsta nu ne vom mai lupta la retrogradare, ci ne vom clasa undeva în primele locuri. Eu să știți că încă mai visez să joc din nou în Europa. Însă, va depinde numai de noi.”, a mai afirmat Erico.

Elton așteaptă oferte
Frații gemeni Elton și Erico da Silva au activat la Pandurii Târgu Jiu în ultimul sezon, însă gorjenii au renunțat la mijlocaș. Elton da Silva nu are momentan echipă și așteaptă oferte din Europa. ”Fratele meu este momentan acasă, în Brazilia, așteaptă să-și găsească echipă. Are câteva oferte, dar încă nu s-a hotărât. Nu e vorba de echipe din România, după câte am înțeles, ultima ofertă e din Cipru.”, a dezvăluit Erico.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here