Eric, dorit din nou la Pandurii

244

Jucătorul care a încântat suflarea gorjeană în doar o jumătate de an petrecută la Pandurii, brazilianul Eric de Oliveira, este dorit înapoi nu doar de suporteri, ci şi de conducere.

Fără doar şi poate, Eric de Oliveira a fost nu doar cel mai productiv jucător al Pandurilor de la promovarea echipei în prima ligă, ci şi unul dintre cei mai iubiţi jucători ai echipei gorjene. Publicul a acceptat cu greu despărţirea de jucătorul carioca trebuind să înţeleagă faptul că oferta arabilor era greu de refuzat, bună şi pentru club, dar şi pentru jucător. Eric, după o jumătate de sezon cu realizări fantastice pentru Pandurii, cu evoluţii de vis în campionat, dar şi în Europa League, a ajuns la Al Ahli, în Arabia Saudită, însă a suferit o accidentare la genunchi ce l-a îndepărtat de gazon. Din 6 aprilie 2014, Eric nu a mai evoluat, brazilianul fiind operat la genunchi, după care a urmat perioada de refacere şi recuperare. Fostul pandur a încheiat acum această perioadă şi recent s-a întors la echipa la care este legitimat, însă între timp lucrurile s-au schimbat acolo şi Eric ar putea fi sărit din schemă, ceea ce ar putea fi în avantajul echipei gorjene. Preşedintele Pandurilor recunoaşte că şi-ar dori ca Eric să revină la Târgu Jiu şi spune că şi jucătorul ar fi promis ca în cazul unei reveniri în fotbalul românesc, Pandurii să-i fie prima opţiune: “Eric? Am făcut sărbătorile cu el, ne-am vizitat, am stat de vorbă, ne-am simțit bine împreună. A și organizat un meci caritabil cu Paul la Mediaș, așa că nu am stat departe de fotbal. El mai are șase luni de contract în Arabia, a și plecat acolo, nu știu ce va face. Eu i-am spus să vină la noi, să ne ajute, deși sincer îmi doresc să continue acolo și să joace. El mi-a spus că dacă ar fi să revină în România ar face-o la Pandurii, însă sunt șanse ca el să continue acolo în Arabia”.
La Pandurii, în Liga 1, Eric a jucat 18 partide, meciuri în care a înscris 11 goluri şi a dat 9 pase de gol. Acestor reuşite li se adaugă şi trei goluri marcate în Europa League. În schimb, în Arabia Saudită, Eric a înscris doar de trei ori, o dată în campionat şi de două ori în cupă, în 10 meciuri disputate.

Dos Santos, şi el în vizor
Nu doar Eric ar reprezenta o ţintă pentru Pandurii în această iarnă, ci şi un alt jucător brazilian care a înscris în sezonul 2013-2014 un număr egal de goluri cu cel al lui Eric. Alex dos Santos a ales după despărţirea de Pandurii să evolueze în campionatul portughez, la Moreirense, unde însă nu s-a mai lipit la gol. Dos Santos a strâns 18 prezenţe în tricoul lusitanilor, 14 în campionat, 2 în Cupa Ligii şi 2 în Cupa Portugaliei. Deşi a început sezonul din postura de titular, din luna septembrie nu a mai prins decât de două ori primul unsprezece, fapt care nu-l mulţumeşte şi îl face pe atacant să se gândească la o revenire la Pandurii, însă preşedintele Eugen Pîrvulescu spune că jucătorul este aşteptat la Târgu Jiu doar în cazul în care acesta îşi va rezolva situaţia contractuală la actuala sa echipă: “Și pe dos Santos l-am vrea. Îl știm, am discutat cu el, ar vrea să se întoarcă, dar este sub contract cu o altă echipă așa că trebuie să vadă cum își rezolvă situația. Am vorbit cu Alex după ce am revenit la Pandurii, dar dinainte de Crăciun nu am mai vorbit cu el”, a mai declarat preşedintele gorjenilor.

Caută un fundaş central
Pandurii are o problemă stringentă la nivel de lot în ceea ce priveşte fundaşii centrali, acolo unde doar Erico este disponibil după accidentarea lui Christou şi renunţarea la vâlceanul Pârvulescu sau la Mevlja, jucător care nu a impresionat deloc şi căruia nu i-a fost prelungirea contractului scadent la sfârşitul turului. “Ne interesează foarte mult o poziţie, cea de fundaş central. Stăm rău acolo, s-au făcut multe improvizaţii. Din punctul meu de vedere s-a simţit şi lipsa lui Christou Paraskevas. Ne-am bucura ca el să poată să revină”, a declarat Eugen Pîrvulescu. Cipriotul s-a operat şi a făcut refacearea la Bucureşti şi acasă, în Insula Afroditei, însă nu este acum clar dacă el va putea juca în retur sau nu. Mai mult, Christou Paraskevas a intrat în ultimele şase luni de contract şi este foarte posibil ca din vară el să aleagă o altă echipă pentru a-şi continua cariera, aşa că oficialii Pandurilor trebuie să aducă un fundaş central în această pauză competiţională: “Avem în vedere un fundaş central foarte bun, dar şi cam scump. Vom vedea cum se vor finaliza discuţiile. Cert este că avem nevoie de un jucător valoros pe acest post şi că dacă vom reuşi să vindem ceva în această iarnă, e foarte probabil să-l aducem la Pandurii pe acest fundaş”, a mai spus Pîrvulescu fără însă a da prea multe detalii legate de acest jucător dorit de echipa gorjeană.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here