Erasmus+ Schimbă vieți! Deschide minți!

1600

În ultimul timp se observă o deschidere tot mai mare pentru accesarea proiectelor europene în domeniul educației și formării profesionale, astfel că reprezentanții Inspectoratelor Școlare din țară alături de experții din ANPCDEFP vin cu o serie de activități de informare în sprijinul acestora.
Astfel, miercuri, 26 ianuarie 2022 a avut loc o nouă sesiune de informare și oportunități Erasmus+ ce vizează Acțiunea -cheie 1, proiecte de mobilitate de scurtă durată. Întalnirea a fost organizată  de Inspectoratele Școlare Județene Gorj, Arad, Bacău, Bistrița-Năsăud, Mehedinți, Satu-Mare, Tulcea și Vaslui în parteneriat cu Agenția Națională pentru Programe Comunitare in Domeniul Educației și Formării Profesionale. Scopul acestei activități a fost de a informa despre elementele de noutate privind accesarea proiectelor pentru anul 2022, aspecte tehnice și întrebări și răspunsuri cu Agenția Națională.
Județul Gorj a fost reprezentat de Inspectorul Școlar pe Proiecte Educaționale, prof. Angelica Necsulea care a invitat 4 scoli nou-venite in familia Erasmus și care își doresc să aplice pe acest tip de proiecte ( Padeș, Aninoasa, Drăguțești, Balteni). De acesta dată, exemplele de bune practici precum și importanța unui proiect Erasmus+  în scoală și comunitatea locală au fost prezentate de prof. Lăcrămioara Iacob- coord. proiecte Erasmus de la Liceul „Gheorghe Tătărescu” din Rovinari. Activitatea a avut un impact pozitiv asupra tuturor participanților, oferind un reper în procesul de accesare al unui proiect Erasmus+.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here