Erasmus Open Doors, în cadrul Universităţii „Constantin Brâncuşi” Târgu-Jiu

374

Universitatea „Constantin Brâncuşi” (UCB) din Târgu-Jiu, prin Biroul Erasmus+ din cadrul Departamentului pentru Relaţii Internaţionale şi Programe Comunitare, a organizat în data de 09.03.2017, începând cu ora 12.00, evenimentul „Erasmus Open Doors”. Evenimentul s-a desfăşurat la nivel național, în toate universitățile participante la programul Erasmus+, programul pentru educație, formare, tineret și sport al Uniunii Europene, organizatorii propunându-și să promoveze posibilitățile oferite de programul Erasmus+, în rândul comunității academice (studenți, cadre didactice, personal administrativ), dar și în rândul comunității locale și să sublinieze beneficiile aduse participanților.

Agenda evenimentului „Erasmus Open Doors” cuprinde aspecte privind integrarea UCB Târgu-Jiu în cadrul programului Erasmus+, organizarea și desfășurarea mobilităților Erasmus+, experiențe Erasmus împărtășite de studenți și cadre didactice, promovarea universităților partenere din străinătate prin intermediul prezentărilor efectuate de studenții străini sosiți la UCB Târgu-Jiu.
Prin intermediul programului, studenții Universității pot desfășura mobilități de studiu sau practică în cadrul universităților partenere din străinătate, beneficiind de un grant lunar în cuantum de 450 euro/lună, respectiv 500 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de studiu și 650 euro/lună, respectiv 700 euro/lună (în funcție de țara de destinație) – pentru mobilitățile de practică Erasmus+.

29 de parteneriate Erasmus+, la nivelul UCB
În prezent, UCB Târgu-Jiu are 29 de parteneriate Erasmus+ cu universități de prestigiu din țări precum: Franța, Grecia, Portugalia, Cehia, Polonia, Spania, Germania, Turcia, Slovenia, Bulgaria, Slovacia.
În acest an universitar, 2016-2017, 29 de studenți au desfășurat sau sunt în curs de a desfășura mobilități de studiu Erasmus+ și sunt preconizate a se realiza până la finalul anului universitar alte 35 de mobilități de practică Erasmus+, în cadrul unor universități precum: Universitatea A Coruna, Spania, Universitatea Opole, Polonia, Universitatea Mendel, Cehia, Universitatea Abant Izzet Baysal, Turcia, Universitatea Pireu, Grecia ș.a. Totodată, în acest an universitar, UCB a găzduit 23 de studenți străini în cadrul programului Erasmus+, de la universități ca Universitatea din Porto, Portugalia, Universitatea Pireu, Grecia Universitatea Abant Izzet Baysal, Turcia, Universitatea Eskisehir Osmangazi, Turcia ș.a. În acest moment, 10 studenți desfășoară mobilități de studiu la UCB.
Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here