Energie verde la un liceu din Gorj. Investiție de 15.000 de euro!

871

CEZ investește 145.000 euro în montarea unor sisteme de panouri la nouă licee din județele Argeș, Dolj, Gorj, Mehedinți, Olt, Vâlcea, Teleorman, Caraș-Severin și Constanța. Liceele vor beneficia și de câte o centrală de panouri fotovoltaice cu o putere de 15 kW fiecare. Inițiativa are o valoare de 15.000 euro pentru fiecare liceu. Din Gorj a fost ales Liceul Energetic din Târgu-Jiu.

„Una dintre direcțiile principale asupra căreia ne-am concentrat atenția în ultimii ani a fost educația. În aceste momente, în care incertitudinea predomină, noi rămânem vizionari și ne gândim să acționăm cu grijă pentru viitor, oriunde ne va găsi acest viitor. Astfel, ne-am dorit ca fiecare liceu partener în programul Ucenic Electrician, implementat în cele 7 județe în care operatorul Distribuție Oltenia pregătește #GenerațiaViitorului, dar și alte 2 licee din Constanța și Caraș-Severin, acolo unde Grupul CEZ în România produce energie verde, să beneficieze de o acțiune cu impact asupra generației verzi CEZ”, a declarat Ondrej Safar, CEO CEZ România.
Inițiativa este o investiție cu impact pe termen lung, în valoare de 15.000 de euro pentru fiecare liceu, fonduri asigurate de Grupul CEZ în România. Este important de menționat faptul că, după finalizarea lucrărilor, centralele fotovoltaice vor trece în administrarea directă și în patrimoniul primăriei/liceului beneficiar.
Din Gorj va beneficia de acest proiect Liceul Energetic Târgu-Jiu. „Puterea instalată a unui panou este de 285 W, numărul total de panouri ce formează kitul fotovoltaic de 15 kWp fiind de 54 bucăți. Greutatea panoului este de aproximativ 18 kg, greutate estimată a kitului fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 972 kg, iar suprafața estimată care va fi ocupată de kitul fotovoltaic de 15 kWp este de aproximativ 100 mp, cu posibilități de montaj pe acoperișul clădirilor existente în incinta liceelor”, arată compania. Totodată, se lansează și „#Energia pe Tik Tok”: membrilor generației verzi, elevilor liceelor beneficiare, le-a fost lansată provocarea de a deveni creatori de conținut, prin concursul ”GrEEnfluencer”. Tot ce trebuie să facă este să promoveze o acțiune din viața lor, cu un twist eco-friendly. Cele mai bune idei vor fi premiate și publicate pe Tik Tok, pe pagina oficială CEZ România.
„Cel mai bun mod de a învăța despre energia verde este acela de a interacționa cu tehnologia care produce energie verde. Motivațiile copiilor de a urma o meserie de electrician pot fi diverse, însă dacă vezi cum pe școala ta au apărut panouri cu celule fotovoltaice, în mod clar îți vei pune o serie de întrebări. Are loc cunoașterea”, a spus Ovidiu Ana, Director Dezvoltare Fundația Progress.
Grupul CEZ este prezent pe piaţa românească încă din anul 2005, odată cu preluarea companiei de distribuţie a energiei electrice Electrica Oltenia SA. După procesul de separare a activităţilor încheiat cu succes în anul 2017, Distribuţie Energie Oltenia (fostă CEZ Distribuţie) asigură alimentarea cu energie electrică a şapte judeţe: Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here