Energie şi legume, produsele CE Rovinari

571

Picture 042Reprezentanţii Complexului Energetic Rovinari(CER) au de gând să completeze obiectul de activitate al societăţii şi cu producerea de legume, rădăcinoase, tuberculi şi păioase. Asta deoarece, în parteneriat cu autorităţile locale din Rovinari, cei de la CER vor să se implice în realizarea unor sere care ar urma să fie făcute pe terenul deţinut de Complex, adică pe actuala groapă de cenuşă.

În curând, Complexul Energetic Rovinari va produce pe lângă energie electrică, pe care o şi comercializează în prezent, şi legume. Deşi la prima vedere acest lucru pare incredibil, reprezentanţii CER aduc totuşi lumea cu picioarele pe pământ. Proiectul nu este unul futurist deoarece actele sunt în curs de realizare, lucru menţionat joi şi de Nicolae Cilibiu, consilierul personal al directorului general al unităţii energetice, Tiberiu Trotea. “Avem peste o sută de hectare de teren pe groapa de cenuşă, aşa cum spunea şi primarul Filip, terenul nu trebuie să fie fertil, deoarece la ora actuală cultura legumelor în sere şi solarii se face şi prin alte metode decât pe solul natural. Facem demersurile, avem sprijinul sindicatelor şi al comunităţilor locale, deoarece este de datoria unităţilor energetice care a afectat comunităţile locale, să le redea locurile de muncă”, a declarat Cilibiu. “Vom introduce în domeniul de activitate al Complexului şi cultivarea _MG_7645cerealelor, exclusiv orez, plante leguminoase, cultivarea legumelor, rădăcinoaselor, tuberculilor. Vom introduce asta în domeniul de activitate pentru a putea face parteneriatul cu comunităţile locale. În ce priveşte angajările nu va fi partea noastră. Se va face o firmă unde noi suntem acţionari, venim cu partea noastră cu pământul şi cu agentul termic. Nu pot fi partener dacă nu am cultivarea legumelor în obiectul de activitate”, a lămurit Nicolae Cilibiu.

Filip vrea seră

Recent, primarul oraşului Rovinari, Dorin Filip, a anunţat că duce tratative cu reprezentanţii CET-ului din localitate pentru a realiza pe terenul colosului energetic o seră. Investiţia ar urma să asigure locuri de muncă pentru orăşeni şi să se realizeze pe un parteneriat public privat, anunţa în vervă edilul Filip. Astfel, CET-ul trebuie doar să pună la dispoziţia autorităţilor terenul de la groapa de cenuşă şi agentul termic iar autorităţile să se ocupe de plantele din ghivece şi de forţa de muncă. Proiectul anunţat de Filip pare că prinde contur, şefii CET-ului fiind deschişi la această investiţie. Nicolae Cilibiu a şi declarat de altfel că există deja documente în acest sens, şi a prezentat o mostră şi jurnaliştilor.

Anamaria Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here