Energie reîncărcată

287

După sezonul foarte slab făcut în Liga Națională de Handbal Masculin, Energia schimbă liniile, din vară lotul fiind unul în care foarte puțini din jucătorii din vechea gardă se vor mai regăsi.

Niciunul dintre jucătorii străini aduși în vara trecută la Energia nu va continua, asta deși măcar câțiva dintre ei ar fi meritat noi contracte. Conducerea gorjenilor a mers pe filonul autohton, însă limba română vorbită în vestiar va avea un puternic accent moldovenesc, din acea zonă venind foarte mulți jucători, nu mai puțin de cinci jucători din lotul pe care Andrieș îl va avea la dispoziție au jucat împreună în anul 2012 pentru Bucovina Suceava, aceștia fiind Șelaru, Acatrinei, Dediu, Șoldănescu și Chiruț, tot de la Suceava venind acum și Târzioru.

Au plecat și șase români
Pe lângă jucătorii străini ce au fost lăsați să plece fără a le fi propuse noi contracte, Energia se desparte în această vară și de alți șase jucători români. Dorin Dragnea, Darius Apolzan, Dan Ilieș, Cristi Antonaru, Vali Popescu și Laurențiu Dinescu sunt numele celor care întregesc lista celor unsprezece plecări. Este adevărat, unii dintre ei s-au aflat în aceeași postură și vara trecută, dar au reușit să se regăsească până la urmă în lotul cu care Andrieș a pornit la drum, însă este mult mai puțin probabil ca acest lucru să se repete acum.

Românesc 100%
Dacă în sezonul trecut au existat multe probleme de acomodare și mai ales de comunicare, acum lotul pare a fi mult mai omogen în ciuda numărului mare de sosiri, douăsprezece la număr. La acest fapt contribuie nu doar situația creată de numărul mare de jucători moldoveni, pe lângă „lotul Suceava” fiind aduși și Țuțu, Păunică, Bejenariu și Iancu, mulți dintre ei coechipieri la un moment dat anterior, ci mai ales de faptul că toți sunt români. Cel puțin în prima parte a campionatului precedent, antrenorul Liviu Andrieș a avut probleme de comunicare, acesta alegând să se adreseze tuturor în limba română având pretenția ca jucătorii străini să învețe limba echipei la care evoluau. Pe parcurs, comunicarea a devenit mai bună, însă echipa avea deja un noian de probleme, iar Energia a evitat rușinea maximă câștigând meciurile de baraj pentru supraviețuirea în Liga Națională.

Lotul Energiei pentru sezonul 2015-2016:
Portari: George Șelaru, Adrian Țenghea (Steaua București), Alexandru Bucătaru (HCM Constanța)
Extremă stânga: Rareș Păunică (Știința Bacău), Florin Andrei Bejenariu (HC Vaslui)
Extremă dreapta: Răzvan Mledenciu (CSM București), Ionuț Nistor (Steaua București)
Inter dreapta: Florin Acatrinei, Vlad Stoica, Bogdan Mănescu
Inter stânga: Alexandru Mănescu, Claudiu Dediu (Potaissa Turda), Mădălin Țuțu (HC Vaslui), Ștefan Adrian Târzioru (CSU Suceava)
Centru: Andrei Enache, Adrian Chiruț (Dinamo București)
Pivot: Paul Giotoiu, Dragoș Iancu (Știința Bacău), Bogdan Șoldănescu (CSM Călărași).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here