Energia, trend pozitiv înaintea debutului în EuroChallenge

249

În ciuda celor două înfrângeri cu care Energia Târgu Jiu a început sezonul, echipa gorjeană a reuşit să se redreseze la timp şi are un moral bun înaintea debutului în cupele europene.

Energia Târgu Jiu a reuşit să obţină o victorie frumoasă în deplasarea de la Piteşti, scor 83-60 pentru trupa lui Constantinides şi acum lucrurile s-au aşezat pe un făgaş normal cu o săptămână înaintea primului meci pe care gorjenii îl vor disputa în cupele europene la baschet.
Echipa a reuşit să le ofere un frumos cadou celor doi sărbătoriţi de la finalul săptămânii trecute, antrenorul Antonis Constantinides şi fundaşul Giordan Watson, victoria din meciul cu BCM U Piteşti constituind un frumos punct de plecare pentru gorjeni în ceea ce se doreşte a fi un parcurs cât mai bun în competiţia internă, dar şi pentru EuroChallenge Cup, acolo unde Energia va debuta săptămâna viitoare.

Meci câştigat cu defensiva
În partida din Trivale, Energia a reuşit să se impună graţie unei apărări aproape perfecte. Gruparea gorjeană s-a apărat bine la oamenii care pun ordine în jocul piteştenilor, iar din punct de vedere ofensiv au ieşit la rampă Turner şi Milosevic. Secundul gorjenilor a recunoscut că victoria atât de clară i-a surprins chiar şi pe cei care conduc echipa, însă aceasta a fost rodul unei munci bine gândită: “Cu siguranţă nu ne aşteptam la o victorie la o asemenea diferenţă la Piteşti. Dacă cineva ne-ar fi spus că vom câştiga la un punct sau o jumătate de punct, acceptam imediat. A fost un meci contra unei echipe foarte bune în special din punct de vedere ofensiv. Noi am reuşit să-i punem în dificultate, i-am oprit sub 65 de puncte şi am reuşit să ne impunem. Am avut o ofensivă foarte bună în special cu oamenii noştri mari, Turner şi Milosevic au jucat foarte bine ofensiv, iar în apărare ne-am făcut bine datoria blocând oamenii lor importanţi, pe Sutalo, Kovac şi Ross”, a declarat Claudiu Alionescu. Acesta a continuat prin a pune succesului de la Piteşti un plus mai mare decât minusul înfrângerii din prima rundă, de pe teren propriu: “Victoria de la Piteşti, în opinia mea, este mult mai importantă decât înfrângerea de acasă cu Craiova, în sensul că nu vor fi prea multe echipe care să se impună la Piteşti în  maniera în care noi am făcut-o, iar noi avem puterea de a câştiga la Craiova la două puncte, astfel încât, la un clasament în care vom fi la egalitate de puncte, să avem câştig de cauză”, a mai spus Alionescu.

Cu gândul la Tartu Rock
Între meciul de la Piteşti şi debutul gorjenilor în EuroChallenge, Energia mai are un meci de disputat în campionatul intern, la Cluj Napoca, în compania celor de la Universitatea Cluj, cea de-a doua echipă a Clujului din Liga Naţională. Alionescu spune că la Cluj, Energia va merge la victorie pentru ca înaintea primului joc din cupele europene să aibă trei victorii consecutive în competiţia internă, fapt care ar da un moral bun jucătorilor: “Urmează pentru noi un meci la Cluj cu echipa nou promovată a Universităţii, un meci care la prima vedere pare a fi unul uşor, dar pe care noi îl vom aborda cu toată seriozitatea. În plus, pentru noi va fi şi un meci în care ne vom pregăti pentru primul nostru meci din EuroChallenge, partida de la Cluj fiind ultima înaintea debutului nostru în cupele europene. Meciul cu Tartu Rock va fi primul nostru meci în EuroChallenge şi va fi foarte important pentru că în cazul în care vom reuşi să începem cu o victorie vom prinde curaj, vom avea un moral bun şi vom putea lega şi alte victorii şi ne vom putea gândi chiar şi la o calificare”, a mai declarat secundul echipei gorjene.
Tartu Rock este prima în clasamentul primei ligi din Estonia, însă este vorba de un clasament mincinos atâta vreme cât viitoarea adversară a gorjenilor din EuroChallenge are cu două meciuri mai mult decât echipa de pe locul secund. Mai mult, Tartu Rock are în şase partide un număr egal de victorii cu cel al înfrângerilor.
Până la meciul de la Târgu Jiu, şi echipa din Estonia are un meci relativ uşor în competiţia internă, Tartu Rock urmând a evolua în deplasare la BC Kalev, echipă care nu a reuşit încă să câştige în campionatul Estoniei după patru meciuri jucate.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here