Energia trebuie să treacă în primul tur al Cupei de HCM Constanța – Misiune imposibilă?

250

Energia Pandurii Târgu Jiu visează la o nouă participare în cupele europene și miza în acest sezon și pe o participare cât mai lungă în Cupa României, una care se va desfășura în premieră într-un format ce include și echipele din Liga Națională de la locul 8 în jos, dar și patru din al doilea eșalon. Tragerea la sorți a optimilor de finală a fost însă una extrem de dură cu gorjenii, Energia jucând în prima fază contra campionilor de la HCM Constanța.

În ultimii ani, HCM Constanța a devenit un adversar tradițional pentru Energia în Cupa României, de fiecare dată dobrogenii având câștig de cauză. „Sorții ne-au scos în cale echipa campionă. Asta nu înseamnă că trebuie să ne dăm la o parte. Trebuie să jucăm pentru că nu avem nimic de pierdut, din contră, cred că avem doar de câștigat. Și anul trecut am făcut un meci bun contra lor la Brașov, tot în Cupa României. Ne-au învins atunci pe finalul jocului”, a fost prima reacție pe care Liviu Andrieș a avut-o după tragerea la sorți ce le-a scos în cale echipa campioană. Totuși, Andrieș nu se sperie și anunță că echipa gorjeană vrea să stea în competiție mai mult de o zi: „Putem să ne batem cu oricine de la egal la egal. Este un meci foarte greu, dar nu mergem cu capul plecat. Vom merge să ne vindem scump pielea. Este dificil că întâlnim Constanța, dar nu este de speriat și nu trebuie să fim considerați ca outsideri. Nu mergem acolo să facem doar act de prezență. Cupa îți dă o șansă mai ușoară de a prinde o cupă europeană, dar ținând cont de adversarii pe care îi avem pe partea noastră de tablou, este un traseu destul de greu. Vom vedea ce se va întâmpla. În urmă cu doi ani am jucat finala cu ei, iar anul trecut nu a fost un ghinion că am jucat cu ei, nu s-a tras la sorți, pentru că noi am terminat pe locul 8 și conform regulamentului a trebuit să jucăm cu locul 1 ocupat chiar de Constanța”, a mai spus Andrieș.

Enache: „Va fi un meci spectaculos”
Andrei Enache, unul dintre cei mai vechi jucători ai echipei gorjene, este sigur că Energia poate face o figură frumoasă la Ploiești: „Este clar că avem doar de câștigat după un asemenea meci. Mergem să jucăm. Atât ei, cât și noi suntem într-o formă bună, iar în acest caz am convingerea că va fi un meci spectaculos. Sper ca noi să facem un meci bun. Din păcate va conta foarte mult absența lui Mihai Păiuș. Era într-o creștere evidentă de formă și va fi o pierdere mare pentru noi, ca de altfel orice jucător care lipsește. Sunt, însă, convins că vom găsi soluțiile, cei care vom intra în teren, să-i suplinim absența”, a declarat jucătorul Energiei.
Meciurile din actuala stagiune a Cupei României se vor disputa în perioada 5-9 martie într-un turneu găzduit de Ploiești și Strejnic. Dacă Energia va trece de HCM Constanța, în sferturi va întâlni, pe 6 martie, învingătoarea dintre CSU Suceava și Potaissa Turda. Semifinalele se dispută pe 8 martie, iar finala este programată a se juca pe 9 martie.

Programul optimilor de finală:
Știința Bacău         –     Știința II Bacău
Poli Timișoara         –     Dinamo București
Steaua București     –     Victoria București
CSM Călărași         –     CSM București
HCM Constanța     –     Energia Pandurii Tg.Jiu (ora 20:00, Digi Sport 2)
CSU Suceava         –     Potaissa Turda
CS Caraș Severin     –     HC Vaslui
HC Odorhei         –     HCM Baia Mare
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here