Energia și-a stabilit programul amicalelor echipei de baschet

253

Echipa de baschet a Energiei nu s-a reunit încă, vacanța fiind mai lungă decât cea a colegilor de la handbal, însă cei care vor face parte din trupa lui Constantinides știu de pe acum care vor fi jocurile din perioada de pregătire.
Antrenorul Antonis Constantinides, care și-a prelungit contractul cu echipa gorjeană dorind să obțină chiar mai mult decât cele două medalii de bronz cucerite cu Energia în sezonul trecut, a ales doar adversari puternici pentru presezon. Astfel, pe lângă tradiționalul meci contra echipei din Craiova, partidă care va constitui și meciul de prezentare pentru noua grupare, Energia va mai juca un meci revanșă pe terenul din Bănie după care va participa la trei turnee, unul pe teren propriu, unul la București și altul la Cluj Napoca.
Pentru turneul de la Târgu Jiu, programat în perioada 29-30 august, Constantinides a ales să invite trei formații de top, toate participantele fiind foarte probabil echipe cu pretenții la titlu în acest an: CSM Oradea, BC Mureș Târgu Mureș și U Mobitelco Cluj. În Capitală, Energia va juca cu Steaua, echipă care va participa în Euro Cup și cu Dinamo, în vreme ce ultimul turneu va fi cel de la Cluj Napoca, singurul de la care nu are încă adversarii stabiliți, însă este de așteaptat ca și ardelenii să își dorească meciuri tari înaintea startului de campionat.
În altă ordine de idei, Louis Darby, jucător care și-a anunțat retragerea din baschet la finele stagiunii trecute, refuzând astfel o prelungire a contractului cu echipa gorjeană, este aproape de a semna cu o echipă din liga a doua italiană.
Potrivit site-ului de specialitate eurobasket.com, Darby va semna cu italienii de la Pallacanestro Trieste, echipă care evoluează în liga secundă din ”Cizmă”, terminând ediția precedentă pe locul 7, cu 13 victorii și tot atâtea înfrângeri.

Programul jocurilor amicale:
22 august: Târgu Jiu, Energia – SCM U Craiova
26 august: Craiova, SCM U Craiova – Energia
29-30 august: Turneu Târgu-Jiu, participă: Oradea, Mureș și U Mobitelco Cluj.
5-6 septembrie: Turneu București, participă Steaua și Dinamo.
11-12 septembrie: Turneu Cluj Napoca, adversari nestabiliți
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here