Energia s-a mișcat bine la primul test

258

Energia și-a prezentat noua echipă de baschet, cea cu care antrenorul Constantinides speră să repete rezultatele excelente din sezonul precedent. Gorjenii au învins cu 65-50 pe SCM U Craiova în primul amical din presezon.

Din nou cu tribunele pline, Energia a evoluat destul de bine în primul joc amical al presezonului având în vedere că echipa gorjeană are în componență nu mai puțin de opt jucători noi față de sezonul trecut. Cu o apărare destul de exactă și un contraatac tăios, Energia nu a avut probleme în a se impune în fața echipei din Bănie, doar primul sfert fiind câștigat de oaspeți. Noile achiziții s-au comportat onorabil la debutul în fața propriilor suporteri, Miles, Diggs, Eziukwu și Guțoaia înscriind fiecare mai mult de 10 puncte.

Constantinides, mulțumit
Antrenorul cipriot al Energiei, Antonis Constantinides, nu se grăbește să tragă concluzii după acest prim joc de pregătire, dar este mulțumit de nivelul atins și este optimist pentru ceea ce va urma pentru echipa sa. “Este abia primul meci și este foarte devreme să spunem ceva sigur despre echipă, dar trebuie să spunem că primul nostru test a fost unul optimist pentru noi. Avem o echipă nouă și vom avea timp să jucăm din ce în ce mai bine. Sunt bucuros 100% de ceea ce am văzut. Am avut antrenamente agresive și foarte dificile în ultimele două săptămâni, dar jucătorii au arătat că sunt gata să supraviețuiască în acest campionat dificil și în EuroChallenge”, a declarat tehnicianul gorjenilor.

Energia Târgu Jiu – SCM U Craiova 65-50 (18-19, 18-10, 16-9, 13-12)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Miles (10), Sanda, Troupe (7), Eziukwu (11), Andrei, Șanta (6), Bratoloveanu, Mihuți, Radosavljevic (8), Aktaș (2), Guțoaia (11), Diggs (10). Antrenor: Antonis Constantinides.
SCM U: Petrișor, Ciotlăuș, Bojovic (5), Djurasovic (15), Burlacu (7), Djurkovic (2), Negoițescu (3), Micic (6), Jovanovic (11), Peters (1). Antrenor: Oliver Popovic.

Un singur absent
De la prezentarea lotului și de la acest meci a lipsit doar Lamont Mack, ultimul jucător care a semnat cu Energia și care a ajuns la Târgu-Jiu după terminarea partidei. Accidentat în startul perioadei de pregătire din presezon, americanul Porter Troupe și-a revenit destul de repede și a putut juca în meciul cu SCM U Craiova. Căpitanul Energiei a evoluat aproape jumătate din meci, fiind lăsat pe parchet de antrenorul Constantinides circa 19 minute, timp în care a contribuit la succesul echipei sale cu 7 puncte, 2 recuperări, o intercepție și o pasă decisivă. După meciul câștigat în fața craiovenilor, Constantinides a precizat că echipa nu este chiar acolo unde și-ar fi dorit, dar acest lucru a cauzat doar accidentări: “Avem timp ca să ne îmbunătățim jocul, pentru că pregătirea noastră nu a fost la cei mai buni parametrii în ultima perioadă, în specia datorită accidentărilor lui Porter și Kremen. Nu ne-am pregătit așa cum mi-aș fi dorit eu ca antrenor. Pentru primul meci pe care l-am văzut suntem optimiști, iar de mâine, de când se va alătura echipei și Lamont Mack, ne vom pregăti și vom fi din ce în ce mai buni în fiecare zi”.

În weekend, alte dueluri interesante
După acest succes clar în fața rivalului zonal, partener tradițional în meciurile de pregătire din presezon, Energia se pregătește ca la sfârșitul săptămânii să participe la turneul ce-i poartă numele, turneu organizat la Târgu-Jiu și la care vor mai participa U BT Cluj Napoca, BC Mureș și CSM Oradea. Antonis Constantinides, antrenorul Energiei, vede acest turneu ca pe o bună oportunitate de a-și face echipa să crească nivelul pregătirii și să ajungă la un nivel cât mai bun al relațiilor de joc, acolo unde consideră că mai are mult de lucrat, perioada de pregătire fiind încă la început: “La Cupa Energia nu vom fi pregătiți 100%, dar vrem să profităm de această oportunitate pentru a ne pregăti cât mai bine”, a mai declarat tehnicianul cipriot.

Program “CUPA ENERGIA”
Sâmbătă, 29 august
Ora 17:00 / U BT Cluj Napoca – CSM Oradea
Ora 19.30 / Energia Târgu Jiu – BC Mureș Târgu Mureș

Duminică, 30 august
Ora 17:00 / Finala mică
Ora 19:30 / Finala mare
Ora 21:30 / Festivitatea de premiere
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here