Energia Rovinari își caută antrenor pentru noul sezon după despărțirea de Todorov – Antonis Constantinides, așteptat pentru negocieri

446

Energia Rovinari încearcă să depășească momentul de criză în care a intrat, iar Dan Cumpănașu a fost mandatat de finanțatori să se ocupe de discuțiile cu posibilii antrenori și cu jucătorii ce ar putea fi păstrați la echipă pentru noul sezon.

Dacă pentru club nu s-a găsit încă soluția de înlocuire a foștilor președinți Răuț și Stroescu, echipa de baschet are nevoie urgent de un antrenor, iar cipriotul Antonis Constantinides este primul care sosește la Târgu Jiu pentru a se purta discuții cu privire la preluarea băncii tehnice. Administratorul clubului gorjean, Dan Cumpănașu, fost președinte al secției de baschet în mai multe rânduri, a fost cel căruia i-a fost plasată sarcina discuțiilor cu antrenorul, dar și cu jucătorii: „Eu sunt tot administrator, dar am primit mandat de la finanțatori să mă ocup de echipă, să vorbesc cu jucătorii pe care i-am avut la lot, să vedem care mai vrea să rămână, să negociez cu ei și după ce se va stabili și antrenorul vom definitiva și lotul”, a declarat Dan Cumpănașu. Acesta a anunțat că Antonis Constantinides se află deja în țară și ar putea fi noul antrenor al Energiei dacă discuțiile se vor încheia cu succes: „Antrenorul cipriot a ajuns în România și trebuie să ajungă la Târgu Jiu. Nu este obligatoriu ca el să și fie noul antrenor. Vor fi discuții, a fost chemat de finanțatori pentru discuții, nu e obligatoriu ca el să și rămână”.

Se încearcă păstrarea lui Milosevic
Formarea unui lot pentru noul sezon, unul în care Energia va juca și în cupele europene, este o prioritate pentru Dan Cumpănașu, la fel ca și cea a numirii unui antrenor pentru echipă. Doar două contracte au fost semnate până acum pe lângă cele pe care unii jucători români deja le aveau, însă este aproape sigur că în lotul pentru sezonul viitor se vor afla și Darby și Troupe, jucători pentru care finanțatorii au insistat și care au fost și motivul pentru care fosta conducere a demisionat în urmă cu o săptămână alături de antrenorul Todorov, care n-a apucat să stea mai mult de o zi la Târgu Jiu. În discuții se mai află și Nemanja Milosevic, jucător care a impresionat în perioada în care a evoluat la Energia: „În afară de cei doi cu care s-a semnat deja, Tal și Watson, port discuții cu Darby, Troupe și Milosevic, dar și cu românii pe care îi avem sub contract, să vedem dacă vor mai rămâne toți, în funcție de cum va arăta lotul”, a mai declarat Cumpănașu.

Vor renunțarea la „regula românului obligatoriu”
Pe lângă atribuțiile legate de lot și antrenor, Cumpănașu a reprezentat clubul gorjean la o întâlnire ce a avut loc ieri la Sibiu cu reprezentanții echipelor din Liga Națională și cu cei ai Federației Române de Baschet. Cluburile nu sunt de acord cu implementarea unor noi hotărâri chiar din acest sezon, astfel că s-au făcut niște liste cu semnături pentru convocarea unui noi Birou Federal în care să se pună din nou în discuție obligativitatea folosirii vreme de 40 de minute a unui român pe teren: „Am discutat pentru că Biroul Federal impusese regula românului în permanență pe teren precum și ligă pentru echipa a doua cu doar două serii, în care distanțele ar fi foarte mari și cheltuilelile la fel, și cluburile nu au fost de acord. Am stabilit împreună cu reprezentantul federației să fie convocat din nou Biroul Federal și să se scoată această regulă pentru că era stabilit încă de acum un an și ei nu au ținut cont. Vrem ca anul acesta să se joace fără jucător român obligatoriu în teren în campionat, ci doar în cupă”.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here