Energia Rovinari încearcă să împingă seria cu Asesoft spre meciul 4 – Vor două meciuri pentru suporteri

216

Asesoft Ploiești a luat o serioasă opțiune de a se califica în semifinalele Ligii Naționale de Baschet Masculin conducând cu 2-0 după cele două meciuri disputate la Ploiești, dar Energia și-a propus să mai încurce o dată planurile prahovenilor.

Energia Rovinari speră ca în fața suporterilor să poată face mai mult decât a reușit în primele două meciuri din play-off, când Asesoftul a câștigat o dată clar și pe merit, a doua oară chinuit și cu o mână de ajutor din partea arbitrilor. Cu un deficit de două victorii, Energia are șanse foarte mici de a merge mai departe, asta însemnând trei victorii din tot atâtea partide cât ar mai permite programul întâlnirilor cu Asesoft, însă crede în șansa sa de a câștiga măcar primul meci pe care-l vor juca cu campioana en-titre la Târgu Jiu. „Vrem să prelungim seria, fanii noștri merită cel puțin încă un meci în acest sezon, așa că vrem victoria în primul meci disputat acasă. Ne gândim că putem să câștigăm meciurile de acasă, dar ne va fi foarte greu. După cum vedeți, ne pică câte un jucător la fiecare meci și e foarte greu. Repet, ne va fi foarte greu, în fața Asesoft-ului e foarte greu, țin să vă reamintesc că a început playoff-ul și e foarte dificil”, a declarat Radu Stroescu, antrenorul care conduce Energia în acest final de sezon.

Au arătat că se poate
Din cele cinci meciuri disputate în acest sezon între Energia și Asesoft, ploieștenii au câștigat patru și Energia doar unul, însă pe cel mai important pentru gruparea din orașul lui Brâncuși, cel din Cupa României, cel care i-a deschis calea spre trofeu. Totuși, acest bilanț putea fi mai bun pentru Energia, care a jucat foarte bine la Ploiești și în turul sezonului regulat, când a pierdut în ultimele secunde, dar și în cel de-al doilea meci din play-off. În această ultimă partidă, Energia a avut o evoluție consistentă și, dacă n-ar fi existat o perioadă de cinci minute în care gazdele au avut un run de 16-0, altul putea fi rezultatul. Chiar și în aceste condiții, mai mulți jucători ai Energiei au avut evoluții apreciate. Miloșevic a avut un double-double de senzație, cu 20 de puncte și 17 recuperări, iar Watson și Jazvin au fost și ei aproape de double-double, lui Watson lipsindu-i o pasă, iar lui Jazvin o recuperare. În ceea ce-l privește pe Milosevic, muntenegreanul a reușit al 8-lea double-double din acest sezon deși el a ajuns la echipa gorjeană după startul returului sezonului regulat, la câteva etape după ce Djapa s-a accidentat.

darby slamFără Darby
Cu o fractură la degetul mare al mâinii drepte suferită în primul meci de la Ploiești, Darby va fi prezent în Sala Sporturilor, dar nu și pe teren contra Asesoft-ului. Lipsa lui Darby, unul dintre cei mai apreciați jucători ce evoluează în Liga Națională și MVP la ultimul All Star Game, este una greu de suplinit pentru o echipă care a pus mereu mare bază în calitățile atletice deosebite ale americanului. Mai mult decât atât, un alt jucător din rotația Energiei s-a accidentat la Ploiești, în meciul 2. Este vorba de Tal Karpelesz, însă acesta are șanse de recuperare fiind posibil ca el să treacă peste entorsa suferită și să evolueze contra campionilor de la Asesoft în meciul 3 și, dacă va fi cazul, și în cea de-a patra confruntare dintre cele două echipe.
Primul meci de la Târgu Jiu este programat a se disputa vineri, 2 mai, cu începere de la ora 20:30, în vreme ce, dacă Energia se va impune în acest meci, partida cu numărul 4 a seriei din play-off se va juca sâmbătă, cu începere de la ora 18:15.
Orele de disputare sunt anunțate de site-ul Federației Române de Baschet și presupun și televizarea întâlnirilor de către Digi Sport.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here