Energia Rovinari, bătută de două ori de Asesoft

288

Campionii de la Asesoft și-au luat prima rație de revanșă în fața Energiei după ce gorjenii le-au „suflat” Cupa României la Final Four-ul pe care-l organizaseră chiar la Ploiești. După primele două meciuri, Asesoft are 2-0 și se vede deja în semifinalele campionatului, în vreme ce pentru Energia finalul sezonului pare din ce în ce mai aproape.

Weekend-ul trecut a trimis Energia din nou în sala care i-a fost martoră la cea mai mare performanță, însă acum altele au fost datele problemei. În campionat, play-off-ul nu mai lasă loc prea multor surprize, iar Asesoft a fost dornică să se răzbune pentru eșecul din cupă. Și a și reușit, primul meci arătând cât de mare a fost frustarea pierderii trofeului pe care Energia l-a câștigat. Asesoft s-a impus categoric, scor 91-65, iar Energia n-a rămas doar cu înfrângerea, ci și fără Darby, care a suferit o accidentare care-i închide sezonul. Americanul și-a fracturat degetul mare de la mâna dreaptă și nu a mai putut juca în meciul doi, așa cum nu va mai putea juca pentru Energia nici în meciul sau meciurile de la Târgu Jiu.

Mai bine în meciul doi
După usturătorul eșec din primul meci, Energia a avut o evoluție mult mai bună în a doua confruntare cu Asesoft, însă a pierdut și acest meci, scor 86-77. Energia a avut o primă repriză bună, cu o evoluție curajoasă și a încheiat în avantaj primele 20 de minute, scor 34-38. Evoluția din prima parte a fost continuată și în primele două minute din sfertul 3, Energia conducând cu 41-46, moment în care au început cele 5 minute negre pentru gorjeni din acest meci. Fără Watson pe teren după ce a comis a patra greșeală personală, Asesoft Ploiești a reușit un incredibil run de 16-0 cu care a luat un avantaj substanțial pe tabelă, scor 57-46. Elevii lui Radu Stroescu nu au cedat și au încercat să reintre în joc venind la doar două posesii în spatele gazdelor, 70-66 cu 6 minute înainte de final și chiar la doar trei puncte distanță de Asesoft, 75-72 când mai erau 3 minute de joc. Din păcate, gazdele au gestionat mai bine finalul de joc și au câștigat și a doua partidă din seria cu Energia conducând cu 2-0 înaintea partidelor de la Târgu Jiu.
În meciul doi de la Ploiești, Energia a păcătuit la aruncările de la linia de fault, acolo unde jucătorii echipei gorjene au avut un procentaj extrem de slab – 47%, la fel de slab fiind și cel al aruncărilor de două puncte, doar 51%. În schimb, jucătorii echipei gorjene s-au descurcat onorabil la aruncările de trei puncte, Vasile Ștefan având cu 5 reușite din 9 aruncări un procentaj de 56%.

Milosevic, aproape de dublu double-double
Milosevic a fost cel mai bun om de pe teren în meciul doi, muntenegreanul fiind la trei recuperări de o performanță cu adevărat notabilă, un dublu double-double, cu 20 de puncte înscrise și 17 recuperări. Aproape de double-double au fost alți doi jucători ai Energiei, Watson reușind 13 puncte și 9 pase decisive și Jazvin, cu 16 puncte și 9 recuperări.
După o pauză destul de lungă, cauzată de accidentarea de la genunchi suferită în meciul cu U Mobitelco Cluj din returul sezonului regulat, Dalibor Djapa a bifat prima sa prezență pe teren, el fiind trimis pe parchet aproape două minute în meciul cu Asesoft.

MECIUL 1
Asesoft Ploiești – Energia Rovinari 91-65 (24-10, 18-22, 30-12, 19-21)
Sala „Olimpia”, Ploiești
Asesoft: Guțoaia (8), Movileanu (2), Mohammed (11), Krapic (5), Popovic (1), Burlacu (22), Adamovic (10), Lee (15), Szijarto (1), Dumitrescu, Negoițescu (3), Tica (13). Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Energia: Watson (5), Aktaș, Vlaicu (3), Alionescu, Tudosă, Jazvin (10), Darby (5), Milosevic (14), Troupe (7), Keerles (8), Karpelesz (10), Ștefan (3). Antrenor: Radu Stroescu.
Arbitri: Doru Vinași, Fabiana Martinescu și Sorin Drugău.

MECIUL 2
Asesoft Ploiești – Energia Rovinari 86-77 (19-19, 15-19, 30-16, 22-23)
Sala „Olimpia”, Ploiești
Asesoft: Tica (5), Burlacu (13), Guțoaia (6), Negoițescu, Dumitrescu, Movileanu, Szijarto, Mohammed (20), Lee (8), Adamovic (11), Krapic (12) Popovic (11). Antrenor: Vladimir Arnautovic.
Energia: Watson (13), Aktaș, Troupe (8), Vlaicu, Alionescu, Djapa, Karpelesz (5), Jazvin (16), Tudosă, Milosevic (20), Keerles, Ștefan (15).
Arbitri: Alexandru Olaru, Bogdan Podar și Dragoș Stan.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here