Energia Rovinari a câștigat una dintre „finalele” ce trebuie să o ducă în play-off – Victorie în Banat

324

Situația Energiei s-ar fi modificat dramatic dacă echipa gorjeană s-ar fi întors învinsă din deplasarea de la Timișoara, în vreme ce trupa lui Petricevic se agăța de acest meci ca de o ultimă speranță la play-off. A ieșit un meci echilibrat, câștigat în cele din urmă de Energia, care s-a dovedit mai matură și mai aproape de pretențiile unei echipe de play-off.

Energia a pornit în forță, a condus în primul sfert și la 12 puncte, iar primele 10 minute de joc au consemnat o diferență bună pentru echipa gorjeană, scor 16-26. Bănăţenii au reuşit totuși să reducă din ecartul față de gorjeni până la pauză, astfel că la intrarea la cabine, băieții lui Nini mai aveau doar două puncte avantaj pe tabelă, scor 44-42. În cea de-a doua parte, ambele formaţii s-au succedat la conducere, însă Energia a reuşit să impună ritmul partidei pe finalul acesteia, oltenii fiind mai lucizi în momentele decisive decât adversarii. Astfel, la final, tabela indica scorul de 85-78 (16-26, 24-16, 16-19, 22-24)  în favoarea oaspeţilor.

Noile achiziții au fost la Timișoara
Rait Keerles și Vasile Ștefan, ultimii doi jucători achiziționați de Energia Rovinari au fost în lotul deplasat de echipa gorjeană pentru meciul cu BC Timișoara, însă doar jucătorul din Estonia a fost trimis pe teren de antrenorul Florin Nini. Totuși, evoluția lui Keerles nu a fost una convingătoare, fără punct marcat, cu două aruncări de două puncte ratate și o eficiență negativă, -2. Vasile Ștefan, care vine după o accidentare care l-a ținut departe de teren în ultima vreme, a rămas pe banca de rezerve fără a fi utilizat la acest joc.

Nini: „Este o victorie care ne echilibrează”
Victoria de la Timișoara a fost o adevărată gură de oxigen pentru echipa gorjeană, care a pierdut în ultima vreme câteva meciuri importante pentru configurația clasamentului. Antrenorul Florin Nini nu consideră însă lupta pentru play-off încheiată având în vedere seria de jocuri extrem de dificile ce urmează, practic încă patru finale pentru păstrarea echipei în zona primelor opt echipe: „Este o victorie importantă care ne menține în lupta pentru calificarea în play-off, dar nu este o victorie care rezolvă totul. Urmează meciuri grele pe final de campionat cu Asesoft, Mureș, Steaua, Oradea, deci echipe puternice care luptă pentru o poziție cât mai bună în clasament. Este o victorie care ne echilibrează și ne dă un respiro pentru că veneam după câteva înfrângeri nemeritate și după pierderea lui Djapa. În acest meci am intrat ca două echipe care ne temeam și de joc și de victorie. Când colegul meu, domnul Petricevic, afirma că a pierdut jocul în primele minute, probabil se referea la echilibru. În momentul în care una dintre echipe se detașa, acel echilibru făcea ca cealaltă să cadă psihologic. Avansul pe care l-am luat ne-a permis să facem mai multe schimbări. A fost un meci în care echilibrul a stat până la sfârșit și felicit echipa Timișoarei, dar mă bucur că am reușit să gestionăm partida”, a declarat tehnicianul Energiei după partida din Banat.

BC Timişoara – Energia Rovinari 78- 85 (16-26, 24-16, 16-19, 22-24)
Sala „Constantin Jude”, Timișoara
BC Timișoara: Jovanovic (22), Andrei (3), Conley (28), Fenn (4), Radulovic (7), Gacesa (12), Vasojevic (2), Milencovici, Filip, Toth, Lăpuşte, Petrişor. Antrenor: Dragan Petricevic.
Energia: Watson (17), Troupe (16), Darby (14), Jazvin (16), Karpelesz (12), Milosevic (10), Keerles, Tudosă, Aktas, Ştefan, Vlaicu, Alionescu. Antrenor: Florin Nini.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here