Energia Pandurii, obligată să câștige la Odorhei – Sunt doar la mâna lor!

491

Victoria celor de la Dinamo în fața Odorheiului nu schimbă foarte mult datele problemei în lupta pentru locul 4, însă poate acționa în mod pozitiv asupra nivelului de încredere al gorjenilor înaintea decisivei întâlniri cu HC Odorhei, o adevărată finală pentru ultimul loc de cupe europene.

Dinamo a învins la București pe HC Odorhei cu 33-32 și le-a arătat băieților lui Liviu Andrieș că se poate. Lupta pentru locul 4 a fost relansată, șanse teoretice având chiar și Dinamo, însă este clar, echipele favorite la această poziție sunt cele care se vor înfrunta astăzi, cu începere de la ora 19:00. Un meci decisiv, așa îl vede antrenorul Energiei, Liviu Andrieș, care spune că echipa gorjeană a plecat spre Odorhei cu gândul la victorie: „E clar că e un meci de care pe care. E un meci pe care vrem să-l câştigăm, cireaşa de pe tort. Mergem să câştigăm. E cel mai important joc al campionatului ţinând cont că toate lucrurile s-au rezolvat, mai rămâne doar locul 4 să se decidă”, a declarat tehnicianul echipei gorjene. Dacă în primul meci disputat între cele două echipe în play-off Odorheiul s-a impus la limită la Târgu Jiu, Andrieș vrea să repete evoluția și scorul din ultimele meciuri disputate la Odorhei, când Energia a reușit să obțină două victorii: „Rețeta victoriilor la Odorhei o mai avem. N-ar fi rău să se întâmple ca în turul sezonului regulat, dar, ca să fim mai liniștiți, mi-aş dori să repetăm reţeta din turul trecut de campionat când i-am învins la 9 goluri”, a mai declarat Andrieș.

Maioreanu: „Va câştiga echipa cu încrederea mai mare”
Președintele secției de handbal a clubului Energia, Andrei Maioreanu, consideră că partida dintre HC Odorhei și Energia începe fără a avea o echipă favorită, dar crede că echipa sa poate să se impună în această deplasare: „Nu există vreun favorit, va câştiga echipa care va greşi mai puţin, greşelile individuale şi neprovocate costă, va câştiga echipa cu încrederea mai mare şi care va da totul pe teren. Mai întâi avem nevoie de victorie la Odorheiul Secuiesc. Sunt convins că dacă băieţii vor juca cel puţin la nivelul jocului cu Dinamo avem şanse mari să câştigăm acest meci şi să mergem la ultimul joc cu Dinamo la victorie pentru a ne asigura locul 4, loc de cupă europeană, loc care înseamnă realizarea obiectivului”, a declarat Maioreanu. Acesta știe și ce le trebuie elevilor lui Andrieș pentru a câștiga meciul de la Odorhei: „Două lucruri ne trebuie la Odorhei, banca tehnică le-a înţeles şi sper ca şi jucătorii să fi înţeles aceste lucruri. Avem nevoie de dăruire totală, atitudine, agresivitate până la limita regulamentului şi cel mai important lucru încrederea jucătorilor în forţele lor şi valoarea lor cu care pot să realizez obiectivul”, a mai spus Maioreanu.

Vor avea prime de obiectiv
Dacă Energia va reuși să prindă locul 4 la finalul actualei stagiuni și va merge pentru a patra oară în istoria clubului în cupele europene, Andrei Maioreanu a promis jucătorilor și o primă. Președintele echipei gorjene speră să aibă ocazia să acceseze banii pe care-i are deja incluși în buget pentru acest lucru: „Cât despre suplimentul promis jucătorilor sub formă de premiere, hotărârea s-a luat la nivelul clubului pentru echipa de handbal. Va exista un fond de premiere, prins în bugetul de venituri şi cheltuieli pe anul 2014, iar când am promis, am şi onorat. Sper ca şi de data aceasta să fim puşi în situaţia de a-i premia pe băieţi”, a declarat Andrei Maioreanu. O eventuală ratare a obiectivului de calificare în cupele europene este considerată de președintele secției de handbal o alunecare spre mediocru având în vedere faptul că în ultimul an s-au făcut investiții în ceea ce privește lotul: „Nu ar fi un sezon ratat, dar ar fi un sezon care comparativ cu sezonul trecut nu ar aduce un rezultat bun. Am fi undeva în zona mediocră, lucru care nu l-ar merita această echipă pentru că faţă de sezonul trecut echipa a suferit intervenţii pe partea de investiţii importante. De aceea, aşteptările sunt mai mari, iar locul 4 arată bine valoarea şi capacitatea echipei de la Târgu-Jiu”, a mai spus Maioreanu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here