Energia, obligată să joace două meciuri în mai puțin de 48 de ore / Bozo Rudic: “Nu mi se pare normal să jucăm joi şi sâmbătă!”

301

Vacanța echipei de handbal a Energiei ia sfârșit abrupt pentru elevii lui Bozo Rudic, după o pauză destul de lungă aceștia fiind obligați să joace două partide extrem de importante și dificile în mai puțin de două zile.

De pe locul 10 din Liga Națională de Handbal Masculin, Energia speră să facă un salt în această primăvară și să urce pe o poziție de play-off, ceea ce ar însemna atingerea obiectivului stabilit la startul campionatului. Distanța față de locurile care ar plasa Energia în zona de play-off nu este mare, punctele pot fi recuperate, dar programul gorjenilor este unul destul de greu. Mai mult decât atât, și programarea este una evident defavorabilă Energiei dacă ne raportăm doar la primele două etape de la reluarea campionatului. Trupa lui Bozo Rudic va juca mâine în etapa cu numărul 18 a Ligii Naționale și în mod normal ar fi trebuit ca jocul ei din etapa a 19-a, când va întâlni Dinamo, să se dispute duminică, însă Federația Română de Handbal a ținut cont doar de doleanțele bucureștenilor, aceștia, în baza faptului că reprezintă România în cupele europene, cerând să se joace sâmbătă. Situația este ciudată și Energia este defavorizată, dacă tot a trebuit să joace cu Dinamo sâmbătă, rămâne întrebarea de ce nu a fost programată pentru a juca meciul de la Reșița astăzi și nu mâine, astfel încât sâmbătă, la ora jocului cu Dinamo, ambele echipe să aibă un timp egal pentru refacere. În tot răul, există și un mic strop de bine. Digi Sport nu va mai transmite jocul, așa că ora de disputare a urcat puțin, oferind gorjenilor trei ore în plus pentru recuperare: “Era programat meciul la 14.00, acum e la 17.00, mai câştigăm trei ore. Nu e deloc OK. Nu mi se pare normal să jucăm joi şi sâmbătă. Noi nu avem nici două zile, 48 de ore între meciuri. Nu ştiu de ce s-a întâmplat asta. Nu avem ce face, jucăm joi seara la 18.00, ne întoarcem, vineri facem refacere şi sâmbătă intrăm pe teren. Nu e timp de odihnă!”, se plânge antrenorul Bozo Rudic, dar e un plâns la morminte străine, nimeni neluând în seamă doleanțele Energiei la Federația Română de Handbal.

Accidentările îl supără pe Rudic
Energia va începe partea a doua a campionatului fără a putea alinia la primul joc cea mai bună garnitură. Antrenorul Bozo Rudic spune că unele accidentări suferite de jucătorii săi sunt cauzate de felul în care aceștia au ales să se pregătească în perioada de vacanță, sau mai bine spus nu au făcut-o: “Sunt mulţumit, dar şi nemulţumit. Au fost probleme cu accidentările, a mai fost şi pauza aceasta care pentru unii a contat mult fiind prea lungă, ei nefăcând nimic în pauză. După pauză vin antrenamente tari şi dacă te accidentezi înseamnă că în pauză nu te-ai antrenat deloc. Mai este şi problema cu Chiruţ care s-a operat la mână, de care ştiam că are probleme, dar nu aşa de grave”, a declarat antrenorul echipei gorjene. Acesta știe că în acest mini-retur îl așteaptă o muncă dificilă, dar este optimist și speră ca la final munca să primească și rezultate favorabile: “Sunt optimist. Avem nouă meciuri. Depindem şi de alţii, ce se întâmplă la Baia Mare unde au plecat jucătorii. Sunt trei puncte diferenţă, orice este posibil. Trebuie să dăm lovitura undeva, cu Dinamo, CSM București, Odorhei… Trebuie să obţinem şase puncte în deplasare, dar depindem ce fac şi adversarii. Sunt 27 de puncte în joc”, a mai declarat Bozo Rudic.

Iancu: “Suntem mai închegați”
Pivotul Dragoș Iancu a petrecut la lotul național mare parte din perioada în care Energia s-a pregătit pentru cea de-a doua parte a campionatului. Jucătorul Energiei speră ca startul sezonului de primăvară să fie unul favorabil, un succes la Reșița putând însemna un declic pentru trupa gorjeană: “Sunt importante primele meciuri, avem partide destul de grele cu echipe care sunt acolo în faţă în clasament. Trebuie să ne montăm bine şi să câştigăm cât mai multe puncte. O victorie la Reşiţa ne-ar da moral pentru meciurile ce urmează, cu Dinamo, CSM București”, a declarat Dragoș Iancu. Acesta vede echipa gorjeană ca fiind în creșetere față de prima parte a campionatului, un plus fiind dat de omogenizarea lotului, în schimb problemele aduse de accidentări și-ar putea pune negativ amprenta pe jocul echipei: “Suntem mai închegaţi, suntem mai bine, asta simţim. Este un plus faţă de prima parte. Dejan e un jucător foarte bun, sper să ne ajute acum pentru că avem nevoie de el acum cu problemele lui Chiruţ. Ne-am pregătit bine, s-a pus accent pe fizic şi tactic, vom face faţă bine programului”, a mai declarat pivotul echipei gorjene, care mărturisește că nu l-a deranjat prea mult faptul că nu a avut o vacanță la fel de lungă precum cea a colegilor dat fiind faptul că a fost convocat la lotul național.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here