Energia nu se regăsește și a pierdut un nou meci pe teren propriu / Se adună înfrângerile…

239

Nici sosirea lui Hristu Șapera pe banca Energiei nu a oprit degringolada echipei gorjene, care adună înfrângere după înfrângere. Sibiul s-a impus la Târgu-Jiu în urma unui meci de infarct, a cărui soartă a fost decisă în ultimele secunde.

Hristu Șapera continuă să joace fără Porter Troupe și asta nu pentru că și-ar dori acest lucru, ci pentru că americanul a suferit o ruptură musculară. Lipsa aportului căpitanului Energiei este resimțită din plin de echipă, văduvită astfel de aportul unui jucător emblematic, jucător care reușea meci de meci să pună pe tabelă circa 13 puncte pentru echipa sa.
Revenind la meciul cu echipa sibiană, Energia a arătat aceleași slăbiciuni. Inconstanța echipei este principala problemă de care s-au lovit cele trei echipe de conducere ce au stat pe bancă în acest sezon. Echipa gorjeană reușește să recupereze diferențe considerabile, dar cu aceeași lejeritate pierde avantaje care ar trebui să fie liniștitoare. Așa s-a întâmplat și acum, când trupa lui Șapera a început slab meciul fiind condusă la jumătatea sfertului secund cu 12-24. Un parțial magnific de 18-1 pentru echipa gorjeană în partea a doua a sfertului secund a făcut ca scorul pauzei să devină 30-25 și Energia să spere într-un nou succes în campionat. Lucrurile au continuat bine pentru gorjeni și după pauza mare. Guțoaia, cu două aruncări de trei puncte reușite în decurs de câteva zeci de secunde a dus scorul la 36-25, cea mai mare diferență în favoarea gazdelor în acest meci. Din păcate, Guțoaia a rămas doar cu acele două reușite în acest meci, iar jocul Energiei a scăzut pas cu pas și ecartul dintre cele două formații a rămas de doar 7 puncte înaintea sfertului decisiv.

Energia Târgu Jiu – CSU Atlassib Sibiu 70-72 (10-17, 20-8, 17-15, 23-32)
Sala “Voievod Litovoi”, Târgu Jiu, spectatori: 400
Energia: Eziukwu (8), Andrei, Șanta (2), Mihuți, Sanda, Mack (22), Radosavljevic (6), Horne (8), Aktaș (2), Guțoaia (7), Diggs (15), Troupe. Antrenor: Hristu Șapera.
CSU Sibiu: Hardy (17), Gilbert (9), Paul (2), Cioacătă (2), Manitiu, Popa-Calotă (12), Păun, Lalovic (10), Mijajlovic (16), Harrison (4). Antrenor: Dan Fleșeriu.
Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Bogdan Costin.

Oaspeții au început sfertul patru cu un run de 7-0 în două minute, iar Șapera a cerut time-out-ul. Nimic bun nu a venit în jocul gorjenilor, iar oaspeții au venit ca un tăvălug peste o echipă pierdută pe terenul de joc, fără căpitan, fără idei și fără reușite. Cu puțin peste două minute rămase de jucat, tabela indica un avantaj mare pentru oaspeți, care conduceau la Târgu-Jiu cu 65-54. Cele 11 puncte păreau imposibil de recuperat, dar Energia a fost aproape de un nou miracol. Pas cu pas, Energia s-a apropiat de echipa sibiană, iar cu un minut înainte de final tabela arăta 60-65. Cu 16 secunde rămase de jucat, la 66-70, Lawrence Gilbert a fost trimis la linia de fault și a ratat una dintre aruncări după care Diggs a venit cu o reușită de trei puncte și tabela indica 69-71 cu 8,5 secunde înainte de final. Energia s-a apărat excelent la repunerea sibienilor după time-out-ul solicitat de oaspeți și a obținut posesia, una care l-a trimis pe Diggs la linia de fault cu trei secunde înainte de final, dar conducătorul de joc a ratat ocazia de a egala. Imediat după ratarea celei de-a doua libere lalovic a fost faultat și a trecut și el la linia de fault punând un punct pentru echipa sa, scor 70-72. Guțoaia a încercat o aruncare disperată din propria jumătate de teren, dar mingea s-a dus departe de inel, iar victoria în contul oaspeților.

“Am avut un meci acasă şi vorbim de un meci foarte strâns cu foarte multe răsturnări de situaţie. Un meci de o posesie, în care noi am avut 13 aruncări libere, iar ei au avut 27, ceea ce, pentru mine personal, nu este normal. Nu sunt un antrenor care se leagă de aceste aspecte, dar trebuie să spun aceste lucruri, pentru că este o înfrângere dureroasă. Noi, pe de altă parte, trebuie să controlăm mai bine jocul, să ne păstrăm avantajele mult mai bine şi să controlăm aceste oscilaţii din joc. Sunt anumite probleme pe care trebuie să le rezolvăm”, Hristu Șapera, antrenor Energia Târgu Jiu.

“Ştiam că este foarte greu cu o echipă extrem de bună şi de solidă, dar obosită după jocurile multe pe care le-a avut din trei în trei zile în campionat şi în cupele europene. În plus, ştiam că au un antrenor nou care face treabă excelentă, dar probabil că are nevoie de timp. Sunt sigur că va ajunge cu această echipă în play-off şi poate, aşa cum v-aţi propus, în semifinale sau chiar în finală. Energia este o echipă valoroasă, dar este infernal să joci cu doar 8-9 oameni din trei în trei zile şi lucru acesta se vede. Am câştigat sfertul patru pe oboseala lor şi pe dorinţa noastră de victorie. Puteam să câştigăm un pic mai clar, dacă nu ratam liberele de pe final”, Dan Fleșeriu, antrenor CSU Atlassib Sibiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here