Energia nu renunță la luptă

311

Trupa lui Bozo Rudic se pregătește pentru partea a doua a campionatului, antrenorul echipei de handbal gorjene anunțând că Energia nu renunță la obiectivul stabilit la începutul campionatului, acela de a accede în play-off-ul competiției.

După cele două partide disputate la triunghiularul de la Turda, Energia a revenit acasă și a jucat un prim meci amical în propria sală, la “Voievod Litovoi”, sală în care-și va disputa de acum meciurile de pe teren propriu. Dacă echipa de baschet are deja multe meciuri oficiale disputate în noua “casă”, handbaliștii au apucat doar să se antreneze acolo, ieri fiind programat primul joc de verificare. Adversari le-au fost prietenii de la Turda, care le-au întors vizita băieților lui Bozo Rudic. Meciul s-a terminat cu un scor egal, 34-34, după ce la pauză gazdele au avut un avantaj minim, scor 17-16. Tehnicianul Energiei spune că partidele disputate în această perioadă de pauză competițională i-au dat destul de multe informații cu privire la nivelul pregătirii elevilor săi și este mulțumit în privința unora dintre aceștia.

Sub semnul accidentărilor
Din păcate, Rudic are în continuare probleme de lot, mai mulți jucători acuzând diverse probleme medicale: “Am avut ceva probleme cu accidentările și nu am putut avea toată echipa la dispoziție. Trei-patru jucători au lipsit. În aceste trei meciuri am văzut cât pot să mă bazez pe fiecare”, a declarat antrenorul Energiei. Antrenorul sârb al Energiei a făcut și un scurt sumar al buletinului medical al echipei: “Chiruț are probleme cu cotul și probabil va lipsi încă o lună de zile. Mădălin Țuțu trebuie să facă RMN. Nu știm dacă are probleme grave. Bogdan Mănescu are și el probleme cu genunchiul, plus încă doi jucători care au ceva probleme la spate și la umăr. În această săptămână încercăm să facem antrenamente mai ușoare, tactice și să ne refacem pentru ca toți să fie apți pentru meciul de la Reșița”, a declarat ușor îngrijorat Bozo Rudic.

Energia Târgu Jiu – Potaissa Turda 34-34 (17-16)
Sala “Voievod Litovoi”, Târgu Jiu
Energia: Ţenghea, Şelaru, Bucătaru – Iancu 6 goluri, Nistor 5, Bejenariu 3, Tîrzioru 2, Pralica 6, Şoldănescu, Păunică 1, Mledenciu, Eneche 4, Giotoiu 1, Stoica 2, Acatrinei 4. Antrenor: Bozo Rudic.
Potaissa: Varo, Pallag, Măcicăşan, Rotaru 10, Thalmaier 6, R. Marian 1, Suciu 2, Adomnicăi 5, Lazar 5, Ştef 1, Savic 4, Fleşer. Antrenor: Horaţiu Gal.
Arbitrii: Adrian Eremia şi Anton Drăgănescu.

Semne bune din partea unor jucători
Turul campionatului și prima parte din retur nu au adus Energiei bucuria unor rezultate bune. Evoluțiile au fost contradictorii, mai mult modeste, iar rezultatele pe măsură. Echipa gorjeană ocupă locul 10 în clasament, după 17 etape, la trei puncte de ocupantele locurilor 7-9, Poli Timișoara, Dunărea Călărași și Minaur Baia Mare. Pentru a prinde un loc în play-off, Energia trebuie să depășească două dintre cele trei echipe, misiunea fiind grea, dar deloc imposibilă. Bozo Rudic crede că echipa sa este în creștere față de prima parte a campionatului, iar plusul dat de această creștere se va face simțit în joc: “Cred că vor fi mai bine decât în turul campionatului pentru că am avut mai mult timp la dispoziție pentru integrarea lui Dejan Pralica, dar și a jucătorilor care anul trecut au jucat mai puțin. Spre exemplu, Stoica a început să joace mult mai bine”, a declarat tehnicianul echipei târgujiene.

Startul, extrem de important
Energia mai are de disputat 9 meciuri din returul sezonului regulat, iar antrenorul Bozo Rudic spune că nouă puncte sunt obligatorii, dar poate nu și suficiente: “Avem niște meciuri de foc. Ne vom lupta pentru fiecare în parte. Eu zic că în aceste meciuri ne trebuie cel puțin 9 puncte, dar probabil nu va fi destul. Depinde și de ceea ce fac ceilalți adversari, de pe locurile 8 și 9, pentru că suntem la trei puncte de Baia Mare și de Călărași”, a mai declarat antrenorul echipei târgujiene. Acesta spune că o importanță aparte o va avea primul meci pe care Energia îl va disputa în campionat după pauza de iarnă, cel de săptămâna viitoare, cu HC “Adrian Petrea” Reșița: “Cel mai important meci este la Reșița. Dacă acolo vom reuși un rezultat pozitiv, atunci totul este posibil”, a mai spus Rudic.
Energia va începe sezonul de primăvară săptămâna viitoare, pe 4 februarie, când va juca la Reșița. La doar două zile distanță, Energia va fi obligată să joace din nou, acasă de această dată, cu Dinamo. Conducerea clubului gorjean nu a fost de acord cu mutarea jocului de pe 7 februarie pe 6 februarie dat fiind faptul că Energia va juca pe 4 februarie la Reșița, dar meciul va fi transmis în direct de Digi Sport, iar conform contractului semnat de federație cu televiziunea respectivă, aceasta își alege meciurile pentru televizare și datele de disputare, fără ca echipele să poată să refuze aceste date dacă se respectă regulamentele.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here