Energia merge în play-off și la baschet

226

Dacă echipa de handbal și-a obținut biletele pentru play-off cu mult timp în urmă, și cea de baschet a reușit această performanță, chiar dacă ceva mai târziu și nu fără emoții.

Energia Rovinari a avut parte în weekend de o adevărată finală pentru play-off, la Târgu Jiu sosind Steaua CSM București, echipă care spera ca printr-un succes aici, urmat de alte rezultate favorabile ei în ultimele două runde ale sezonului regulat, să termine în primele opt echipe din Liga Națională. Echipa gorjeană a reușit să se mobilizeze, să facă un joc mai exact în apărare și a obținut succesul care o trimite în play-off, scor 68-54 (15-16, 19-12, 13-9, 21-17).

Echilibru doar în primul sfert
Jocul a fost unul controlat în mare parte de echipa gorjeană, doar primul sfert fiind adjudecat, la limită, de oaspeți. Sfertul doi a adus desprinderea Energiei, iar cel de-al treilea a arătat limitele Stelei, care a revenit doar pe final, grație și unei relaxări a elevilor lui Florin Nini. În debutul sfertului patru, Steaua a forțat revenirea, dar Energia nu a vrut să-și supună fanii la prea multe emoții și a luat frâiele întâlnirii, câștigând fără probleme. „A fost un meci foarte important pentru ambele formaţii. Felicit echipa gazdă deoarece aceasta a fost mai coerentă în atac, capitol la care noi am stat dezastros. În niciun caz arbitrii nu au influenţat soarta partidei. După părerea mea, aceştia au fost cât se poate de corecţi”, a recunoscut Virgil Stănescu, jucător și conducător la Steaua CSM, dar și vicepreședinte al Federației Române de Baschet.

Tal, remarcatul lui Stroescu
În urma acestui succes, Energia mai are nevoie doar de o victorie pentru a bate în cuie calificarea în play-off, iar aceasta va fi cea din runda următoare, când gorjenii vor juca cu Farul, echipa cea mai slabă din Liga Națională, echipă care nu poate pune probleme nici dacă Nini va merge pe mâna rezervelor. „După această victorie, 99% suntem calificaţi în play-off deoarece în etapa următoare vom juca împotriva Farului Constanţa, echipă ce nu ne poate pune mari probleme. A fost un meci extrem de greu împotriva principalei candidate la calificarea în playoff. Am pregătit o apărare foarte bună pentru acest joc, iar în această seară s-a văzut. Felicit băieţii pentru acest succes, în special pe Tal Karpelesz, care a făcut un meci cu adevărat mare”, a declarat Radu Stroescu președintele secției de baschet a Energiei.

Energia Rovinari – Steaua CSM Eximbank 68-54 (15-16, 19-12, 13-9, 21-17)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 800
Energia: Watson (11), Troupe (10), Darby (14), Jazvin (9), Karpelesz (12), Milosevic (12), Vlaicu, Tudosă, Alionescu, Ştefan, Aktas, Keerles. Antrenor: Florin Nini.
Steaua: Tudor (3), Bosnjak (3), Durasovic (11), Nyakundi (11), Stănescu (8), Gallimore (18), Paul, Dodoc, Paliciuc, Mangano, Santa, Pavkovic. Antrenor: Niksa Bavcevic.
Arbitri: Marius Ciulin, Alexandru Olaru, Laszlo Bukuresti.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here