Energia își caută stranierii pentru noul sezon – Pivotul, problema numărul 1

342

Echipa de baschet a Energiei și-a completat până acum doar locurile disponibile jucătorilor români, o parte extrem de importantă a campaniei de achiziții având în vedere faptul că din acest sezon se va reveni la obligativitatea de a juca pe parcursul întregului joc cu cel puțin un jucător autohton pe teren.

După ce și-a aranjat legiunea română, conducerea Energiei a purces la semnarea contractelor cu jucătorii străini, iar după ce au semnat cu Kremen un nou contract, siguri pe plecarea lui Nemanja Milosevic, oficialii gorjenilor au mutat aducându-l pe Radosavljevic pe poziția 4. În rest, lista stranierilor rămâne deschisă: „Suntem în căutarea de noi jucători momentan, avem mai multe variante pentru fiecare poziție, se negociază cu agenți, cu ei personal. Așteptăm să vedem ce se va decide și care dintre ei va face pasul către Energia în sezonul viitor”, a declarat Claudiu Alionescu, antrenorul secund al Energiei. Poziția 5 pare a fi cea care le ocupă cel mai mult timp conducătorilor Energiei, care trebuie să găsească ceva aproape de ceea ce a reușit să facă Glyniadakis în partea a doua a sezonului trecut, apoi urmând a se ocupa și de postul de conducător de joc, acolo unde șansele de a-l păstra pe Watson sunt minuscule: „Cred că la nivel de pivot ne va fi cel mai greu în campania de achiziții. La conducător de joc va fi greu să-l înlocuim pe Watson, care este un jucător de excepție, dar variantele de pe piață din acest moment sunt mai multe pentru conducător de joc decât pentru pivot. De la Watson încă nu avem un răspuns concret. I s-a făcut o propunere, așteptăm de la el un răspuns, dar din câte văd eu, șansele de a-l păstra pe Watson sunt mici”, a explicat Alionescu.

Troupe, pentru nucleul de start
Foarte puțini dintre jucătorii care au scris istorie în sezonul precedent vor continua alături de Energia. Este sigură păstrarea lui Aktaș, a lui Bratoloveanu și a lui Silviu Sanda, însă toți aceștia sunt jucători fie de linia a doua, fie pentru antrenamente, iar antrenorul Constantinides și secundul său, Claudiu Alionescu, doresc să mai păstreze ceva din sezonul trecut, iar după ce l-au convins pe Kremen să semneze un nou contract încearcă să facă același lucru și cu Porter Troupe: „Cu Troupe am vorbit chiar și în această săptămână. Se gândește serios la varianta propusă de noi. Ne-a cerut un timp de răgaz săptămâna aceasta, dar sperăm ca măcar Troupe să rămână alături de noi în viitorul sezon. Este foarte important pentru că se poate păstra un nucleu, iar pe nucleu se poate clădi, așa cum s-a întâmplat și sezonul trecut. Însă și dacă nu se va întâmpla acest lucru, trebuie să o luăm de la capăt, să muncim mai mult decât sezonul trecut, să avem răbdare pentru că vor veni jucători pentru prima dată în campionatul românesc și va trebui să se adapteze și ei la baschetul de la noi. Sunt sigur că domnul Constantinides va face alegerile bune și rezultatele vor fi cele scontate” a declarat Alionescu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here