Energia, favorită în fața Mediașului

269

Trupa lui Antonis Constantinides are o misiune mai ușoară în a treia etapă a campionatului și, în același timp, șansa de a se reabilita rapid în fața propriilor suporteri pentru eșecul de la Craiova. Meciul Energiei cu Gaz Metan Mediaș este programat a se disputa vineri, de la ora 19.00, în Sala Sporturilor din Târgu-Jiu.

Echipa de baschet a Energiei privește înainte după înfrângerea din meciul cu SCM U Craiova și încearcă să se repună pe traseul evoluțiilor încununate cu succes cu ajutorul unui meci în care adversarul nu este unul de calibru. Antrenorul Antonis Constantinides spune că Gaz Metan Mediaș nu este de speriat, dar nu trebuie luată nici ca o victimă sigură: „Am încercat în ultimele trei zile să ne pregătim pentru meciul care urmează, cel cu Mediaş. Ştim cu siguranţă că va fi un meci într-o singură direcţie, nu ne gândim la altceva decât la faptul că trebuie să câştigăm. Cunoaştem ce situaţie vom întâlni în jocul celor de la Mediaş, le-am spus şi jucătorilor că meciul de mâine nu va fi unul uşor, dar va depinde de performanţa noastră şi de noi dacă vom face ca meciul să fie uşor. Mediaş este o echipă care are un roster foarte scurt, dar pe de altă parte acei 6-7 jucători care îşi împart minutele pe teren sunt experimentaţi şi dacă nu ne vom adapta în ceea ce priveşte jocul împotriva lor o să avem probleme”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

diggsȘi-au învățat lecția de la Craiova
Înfrângerea de la Craiova poate fi văzută, spune antrenorul Constantinides, și ca o lecție pe care echipa sa trebuie să o fi învățat. Acesta așteaptă ca la meciul cu Gaz Metan Mediaș, Energia să aibă prestația pe care a avut-o în prima parte a întâlnirii cu craiovenii: „Aşteptăm de la echipă să aibă aceeaşi performanţă cum a avut la Craiova pentru 30 sau 32 de minute, dar aspectul la care trebuie să lucrăm este acea cădere pe care o avem în jocul nostru, să fie din ce în ce mai mică. Trebuie să primim mai mult de la jocul de interior, de la low post, pentru că nu putem avea aşteptări foarte mari sezonul acesta dacă filosofia noastră se va baza pe faptul să atacăm echipa oponentă doar cu jucători de perimetru. Sunt sigur că odată cu acest meci ne vom reîntoarce la rezultatele pozitive”, a explicat Constantinides care trebuie să fie calea prin care Energia să-și apropie mai ușor victoria și asta nu doar la meciul din această seară.

Situații diferite
Gaz Metan Mediaș este una dintre echipele care încă nu au cunoscut gustul victoriei și este foarte posibil ca la finalul stagiunii să fie printre grupările care se vor bate să evite ultimele poziții, însă antrenorul Energiei ține să atragă atenția că medieșenii nu vor fi în niciun caz un adversar precum cele care în sezonul trecut s-au aflat pe acele poziții: „Nu mai sunt meciuri câştigate dinainte sau mai facile, cum a fost anul trecut cu Timba şi cu Cluj, chiar dacă au trecut două etape până acum şi privim clasamentul, vom vedea că pe primele două poziţii sunt două echipe, una care anul trecut a terminat pe 11, alta care e din liga a doua, astfel campionatul va fi unul strâns şi foarte disputat până la ultima etapă. Am urmărit cele trei meciuri ale Gazului, unul în cupă şi două în campionat, chiar dacă evoluţia scorului arată că au pierdut uşor, nu s-a întâmplat acest lucru, singura lor problemă o reprezintă rosterul foarte scurt”, a mai declarat Constantinides. Acesta le cere elevilor săi să trateze meciul cu maximum de seriozitate pentru a evita orice surpriză: „Noi avem experienţe neplăcute în ceea ce priveşte echipa din Mediaş, sezonul trecut şi acasă şi în deplasare am avut meciuri grele împotriva lor, sunt o echipă care joacă un baschet de calitate, însă noi trebuie să ne impunem jocul şi să câştigăm acest meci”, a încheiat tehnicianul cipriot.

„Trebuie să tratăm fiecare meci cu seriozitate, dacă ne vom face treaba aşa cum trebuie mâine ne putem face meciul uşor, cu siguranţă nu va fi unul uşor, însă prin evoluţia noastră sperăm să încheiem meciul cât mai repede. Personal, eu sunt mulţumit de jocul meu, întotdeauna îmi pun munca în folosul echipei, important este ca echipa să câştige meciurile, am pierdut un duel săptămâna trecută, însă evoluţia în cele patru meciuri oficiale de până acum a fost una pe un trend ascendent şi sperăm să continuăm la fel şi în meciul de vineri”, Jamar Diggs, coordonator de joc Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here