Energia, fără victorie în fața echipelor de play-off în 2014 – Trupa lui Nini bate doar codașele!

302

Conducerea Energiei Rovinari are în continuare încredere în tehnicianul care are ca obiectiv să ducă echipa gorjeană în play-off chiar dacă rezultatele și mai ales jocul echipei lasă mult de dorit.

Declarațiile făcute de Florin Nini la sosirea la Energia erau destul de îndrăznețe, tehnicianul obișnuit cu finalele de campionat, însă la fete, visa un drum cât mai lung în acest an în campionat pentru ca din sezonul viitor să tindă spre mai sus. Investițiile au fost mai mari ca în alți ani, jucători au venit și plecat de la Energia ca niciodată, pretențiile tehnicianului au fost satisfăcute în mare parte, însă echipa este în acest moment datoare. Cu o perioadă bună în a doua parte a turului de campionat, Energia a dat impresia că va intra la pas în grupul celor opt echipe ce vor merge în play-off, dar acum lucrurile stau diferit. Nini adună cu echipa eșec după eșec și caută scuze de fiecare dată când Energia se află la pământ fără a aduce în discuție faptul că, poate, vina se află la el.

Acuză problemele fizice dinaintea meciului cu Asesoft
Energia a pierdut categoric ultimul meci disputat, cel cu Asesoft, și aici poate ar fi puține lucruri de reproșat, campioana fiind mai mereu capabilă de a zdrobi orice adversar din campionatul intern, chiar dacă își permite și perioade de „somnolență” prin care cedează victorii adversarelor. Nini vede meciul slab făcut de elevii săi și pune totul pe seama faptului că jucătorii săi au acuzat probleme medicale înaintea partidei: „Venim după o săptămână în care trei jucători din primii cinci nu s-au antrenat. Au dureri musculare. Oboseala se acumulează un pic, e vorba de jucătorii care au dus greul până acum și se resimt. S-a văzut că Tal nu s-a antrenat decât în seara de dinaintea meciului. Porter a stat două antrenamente, Watson a stat, Darby are mici dureri la spate. Acest lucru s-a văzut, ne-a lipsit acea răutate, duritate, care să ne dea posibilitatea de a juca de la egal la egal cu Asesoft”, a declarat Florin Nini.

El vrea, ceilalți nu vor sau nu pot?
Mai mult decât atât, antrenorul și-a început declarațiile de după meciul cu Asesoft prin a arăta cât de ambițios este el și cât de mult și-a dorit voctoria. Oare ceilalți nu și-au dorit-o? „Chiar dacă am jucat împotriva campioanei, eu am ambiții mari, foarte mari, poate prea mari. Poate și eu cer prea mult sau mă aștept la prea multe, însă ei au avut o zi de excepție în ceea ce privește procentajele, au fost peste noi, le-au intrat… Noi am luptat în valuri, pe momente. Lupta recuperărilor am câștigat-o, dar procentajele ne-au jucat feste. N-am avut claritate, n-am avut luciditate. Îmi pare rău că nu am avut o evoluție bună, chiar dacă rezultatul ar fi fost același. M-ar fi interesat o atitudine și o luptă mult mai agresivă. Lucrul care m-a deranjat a fost faptul că de câte ori greșeam, cădeam. Nu psihic, dar nu aveam acea energie de a reveni în joc. Pe final e bine că nu ne-am predat și în sfertul trei am jucat oarecum bine. În sfertul patru am rulat lotul. Mă așteptam să fie un plus mai mare din partea lor”, a sunat, pe scurt, analiza meciului cu Asesoft.

Zmei doar cu echipele din play-out
„Ne așteaptă în continuare meciuri importante, cu Mureșul în deplasare și cu Steaua acasă. Trebuie să rămânem concentrați, să rămânem pe baricade pentru că se joacă până în ultima etapă”, spune antrenorul Energiei, care trebuie să bată măcar una dintre aceste echipe pentru a prinde play-off-ul. La nivel declarativ totul pare realizabil, celor două meciuri menționate li se adaugă și partida de acasă cu CSM Oradea, iar din trei meciuri, Nini și trupa sa sunt obligați să câștige unul, cu mențiunea că a patra partidă rămasă de disputat, cea cu Farul, este doar o formalitate. Dar este, oare, atât de ușor să învingi una dintre aceste echipe când tu nu ai învins în 2014 decât pe Concordia, Timba, BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș, ultima fiind la cel mai slab sezon al ultimilor ani? Mă tem că nu, iar meciul cu Steaua ar putea fi unul de a fi sau a nu fi, unul al deciziilor ultimului minut, acolo unde Energia a stat extrem de rău în acest sezon.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here