Energia, deziluzie la debut

258

Liga Națională de handbal masculin a început cu un eșec pe cât de neașteptat, pe atât de usturător pentru băieții lui Liviu Andrieș, care s-au înclinat la Vaslui cu scorul de 30-25 (13-10).

Evoluția Energiei din Supercupa României la handbal masculin, când a pierdut dramatic, după 80 de minute de joc, în fața Minaurului, pare să fi fost doar un foc de paie. Dacă în fața băimărenilor Energia a arătat ca o echipă cu pretenții, o grupare destul de bine sudată, în ciuda numeroaselor achiziții din vară, la Vaslui trupa lui Andrieș a contat doar în prima parte a primei reprize, apoi gazdele au pus stăpânire pe joc și vasluienii s-au detașat ajungând și la un ecart de șapte goluri pe final. Până la urmă, HC Vaslui, o echipă care nu poate emite pretenții în acest an și are ca obiectiv salvarea de la retrogradare, a învins fără drept de apel Energia cu 30-25.
Președintele secției de handbal a clubului gorjean s-a arătat extrem de nemulțumit de modul în care echipa s-a prezentat la acest meci: “O mare dezamăgire… Am început bine, am condus până prin minutul 21 și mergea destul de bine treaba. Apoi am avut o cădere și de la 9-9 în minutul 24 am primit patru goluri, apoi s-a rupt… Am mai dat un gol până la pauză și prima repriză s-a terminat la 13-10. Am dat primul gol la reluare, dar apoi ei au dat alte patru goluri consecutive și aia a fost! S-au dus la 5,6 și 7 goluri și s-a terminat la cinci. Nimic n-a mers! Și apărarea a picat din minutul 24, n-a mai mers apoi nici atacul. S-a instalat și o stare de nervozitate între jucători, văzând că nu merge nimic, au fost reproșuri și între jucători și la adresa arbitrilor, a fost o a doua repriză urâtă”, a declarat Benedict Geamănu la finalul întâlnirii de la Vaslui.
Echipa gorjeană trebuie să-și repare moralul la jumătatea acestei săptămâni, joi, de la ora 17.00, evoluând pe propriul teren în fața unei nou promovate, Danubius Galați. Gălățenii au fost aproape de o surpriză în prima rundă reușind să țină în șah până la final echipa antrenată de Aihan Omer, Dunărea Călărași câștigând cu 23-22 cu un gol înscris în ultimul minut de joc.

HC Vaslui – Energia Târgu Jiu 30-25 (13-10)
Energia: Șelaru, Bucătaru – Iancu (4), Nistor (3), Țuțu (6), Șoldănescu (1), Mledenciu (4), Giotoiu (1), Acatrinei (3), B. Mănescu (3), Dediu, Chiruț, Păunică, Enache, Bejinariu, Târzioru. Antrenor: Liviu Andrieș.

Rezultatele etapei 1 în Liga Națională:
Steaua București – Potaissa Turda 30-20 (18-3)
Danubius Galați – Dunărea Călărași 22-23 (11-11)
CSM Focșani – HC Adrian Petrea Reșița 20-27 (7-10)
Minaur Baia Mare – Dinamo București 23-23 (14-9)
HC Vaslui – Energia Târgu Jiu 30-25 (13-10)
Politehnica Timișoara – CSM București *
CSM Ploiești – HC Odorhei *
* ultimele două partide s-au terminat după închiderea ediției

geamanu 23“Pentru mine dezamăgirea foarte mare nu este atât că am pierdut meciul, ci modul în care am făcut-o. Diferența dintre modul în care s-au bătut, în care echipa s-a mobilizat, la meciul de Supercupă și ce a fost acum a fost de la cer la pământ. Nu a fost nimic din ceea ce am arătat acolo”, Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a clubului Energia Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here