Energia, dezamăgitoare la primele reprezentații

298

Echipa de handbal a Energiei nu arată deloc așa de bine cum și-au dorit conducătorii și fanii, veniți la sfârșitul săptămânii trecute în număr destul de mare la turneul organizat la Târgu Jiu pentru a vedea la lucru noua echipă. Trupa lui Andrieș a arătat ca o echipă modestă, vulnerabilă în apărare și fără pic de imaginație în ofensivă.

Cu o participare departe de top, turneul organizat la Târgu Jiu de Energia a fost câștigat de o nou promovată, HC Vaslui, la care încă mai joacă veteranul Sandu Iacob, cele mai sonore nume din lotul moldovenilor sunt cele ale portarilor Pralea și Marocico sau ale lui Țuțu și Stan, ceea ce spune foarte mult. Dacă Energia a capotat în fața acestora, a celor de la CSM București și abia a bătut Timișoara, mulți se întreabă cum se vor comporta nou veniții în compania echipelor ce-și propun obiectivele importante ale campionatului. Cert este în acest moment că Liviu Andrieș nu a reușit să-i facă pe toți jucătorii ce-i are sub comandă să vorbească aceeași limbă, reprezentațiile de până acum fiind lamentabile. Cel puțin, pentru o vreme, Andrieș are scuza de a avea la dispoziție o echipă creionată de fostul președinte al secției de handbal, Andrei Maioreanu, în campania de achiziții fiind destul de rar consultat. Chiar dacă nu a avut prea multe de spus în privința jucătorilor ce au fost aduși în această vară, Andrieș nu vrea să se pronunțe nici acum, după plecarea lui Maioreanu: “Nu comentăm transferurile făcute. Sunt jucătorii noștri, trebuie să muncim, toată această echipă. Nivelul jucătorilor nu este cel arătat la acest turneu și sper ca de la joc la joc, de la etapă la etapă, mai avem patru săptămâni de pregătire, să ne punem la punct. Valoarea lor sper să fie folositoare echipei. O primă concluzie eu am tras-o, ea rămâne doar pentru mine”, a declarat antrenorul echipei gorjene.

Andrieș: “A fost un semnal de alarmă”
Andrieș spune că a luat acest turneu ca pe un semnal de alarmă în ceea ce privește echipa sa. Tehnicianul mărturisește că se aștepta să fie greu la început, după perioada de pregătire: “Mă așteptam să fie așa, știam că va fi un turneu foarte greu pentru noi pentru că veneam după o perioadă în care am făcut numai pregătire fizică și s-a văzut acest lucru. Îmbucurător este faptul că s-a văzut de la meci la meci o creștere în exprimarea noastră în teren”. Văzând la lucru câteva dintre echipele, considerate “mici”, din campionatul intern, Andrieș simte că mai are mult de muncit alături de elevii săi pentru a se putea afla aproape de nivelul pe care și l-ar dori: “Avem foarte, foarte mult de lucru, am văzut după acest turneu. Trebuie să punem osul la treabă pentru că, acest campionat, după cum am văzut și la echipele de la acest turneu, se anunță deosebit de echilibrat și puternic. A fost un semnal de alarmă, pentru mine ca antrenor, acest turneu, dar sper ca până la sfârșitul perioadei de pregătire să găsim soluțiile și să atingem forma maximă la startul campionatului”, a mai spus antrenorul Energiei.

Stranierii, încă neacomodați
Că încă nu există o coeziune în sânul echipei între vechea gardă și cei nou veniți este cât se poate de evident, deși cele două tabere fac încercări de a comunica atât pe teren, cât și în afara lui, însă jucătorii străini veniți în această vară la Energia par să aibă și o problemă de adaptare la arbitrajul din România: “Aceste meciuri au fost primul contact al lor cu handbalul din România. Sunt foarte nemulțumiți de felul cum se arbitrează în România, ei fiind învățați cu un alt fel de arbitraj. La orice atingere, cel puțin la nivelul extremelor, cereau 7 metri pentru că așa se fluiera în țările din care vin ei. Ușor, ușor sper să se acomodeze”, a declarat Liviu Andrieș.
Nici în ceea ce privește sistemele de joc pe care Andrieș le-ar dori folosite la Energia, jucătorii nou veniți nu sunt prea familiarizați. Duelurile fizice tari pare a nu le fi foarte mult pe plac, iar problema principală pare a fi apărarea: “Sunt, întradevăr, multe lucruri pe care trebuie să le punem la punct, în primul rând apărarea. La ultimul joc am avut o altă față în apărare, mă bucură, însă doar în mică măsură”, a mai declarat Liviu Andrieș la finalul turneului de la Târgu Jiu.

Energia Târgu Jiu – CSM București 23-27 (11-17)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 400
Energia: Antonaru, Șelaru, Acatrinei (4), Apolzan (1), Mota (5), Dinescu, Dragnea (2), Giotoiu, Halasz, Ilieș, Kekezovic (6), Rodrigues, Sifre (1), Stankevicius (3), Enache, V. Popescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
CSM: Dragomir, Iancu, Pătru (4), Stoica (2), Marijanac, Constantinescu, Mledenciu (1), Sancelean (1), Konstantinovic, Simovic (3), Militaru (1), Rotaru (2), Capotă, Stamate (1), Dimache (1), Milosevic (8), Răpciugă, Novanc (3). Antrenor: Bozo Rudic.
**********************
Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 23-29 (12-14)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 300
Energia: Antonaru, Șelaru, Acatrinei (6), Apolzan (1), Mota (1), Dinescu (6), Dragnea (5), Giotoiu (1), Halasz (1), Ilieș, Kekezovic (2), Rodrigues, Sifre, Stankevicius, Enache, V. Popescu. Antrenor: Liviu Andrieș.
HC Vaslui: Pralea, Marocico, Pleașcă, Nedelcu, Roșu (1), Barac, Țuțu (8), Hagiu (3), S. Ignat (1), Ragea, Cotinghiu (7), M. Ignat (3), S. Iacob (1), Anton (1), Bujor (2), Stan (2). Antrenor: Leonard Bibirig.
**********************
Energia Târgu Jiu – Poli Timișoara 30-27 (15-13)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 200
Energia: Antonaru, Șelaru, Acatrinei (2), Apolzan (4), Dinescu (4), Dragnea (3), Giotoiu (3), Halasz (1), Ilieș, Kekezovic (5), Rodrigues, Sifre (4), Stankevicius (1), Enache (2), V. Popescu (1). Antrenor: Liviu Andrieș.
Poli: Stănescu, Daskalovski, Valdeanu, Păiuș, Leordean, Chiclovani (7), Fenici (2), Ursu (1), Irimescu (4), Irimias (3), Ciobotariu (2), Kaftin (7), Santeiu (1). Antrenor: Ștefan Constantin.

Rezultate turneu de handbal Târgu Jiu:
HC Vaslui – Poli Timișoara 25-25 (12-11)
Energia Târgu Jiu – CSM București 23-27 (11-17)
Poli Timișoara – CSM București 29-28 (15-14)
Energia Târgu Jiu – HC Vaslui 23-29 (12-14)
CSM București – HC Vaslui 28-30 (12-16)
Energia Târgu Jiu – Poli Timișoara 30-27 (15-13)

Clasamentul turneului:
1. HC Vaslui 3 2 1 0 84-76 7
2. Poli Timișoara 3 1 1 0 81-83 4
3. CSM București 3 1 0 2 83-82 3
4. Energia 3 1 0 2 76-83 3

andries“Nu pot să fac o estimare unde ne aflăm între celelalte echipe în acest moment. Campionatul se anunță deosebit de puternic și vor fi multe meciuri pe muchie de cuțit. Toate echipele s-au întărit. Va fi cel mai puternic campionat din ultimii 5-6 ani”, Liviu Andrieș, antrenorul Energiei Târgu Jiu.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here