Energia a transferat și un pivot

284

Echipa de baschet a Energiei începe să capete contur. După ce a transferat doi jucători pe pozițiile mici, sârbul Petrovic și americanul Howell, acum a sosit rândul acoperirii unui post important, cel de pivot.

Deși nu a obținut ceea ce și-a propus, adică să primească un wild-card din partea federației pentru a putea juca în sezonul 2016-2017 în Liga Națională de Baschet Masculin, conducerea Energiei își continuă proiectul și construiește o echipă pentru Liga 1.
Sârbul Neamanja Petrovic a fost primul jucător adus la BC Collazen Energia, noua denumire a echipei, ulterior fiind transferat și conducătorul de joc american Joe Howell.
Al treilea jucător străin a fost anunțat de staff-ul echipei gorjene ieri, Energia urmând a avea pe poziția 5 un alt jucător american, pe Sean Sheldon.
Acesta are 23 de ani, o înălțime de 2,06 metri și vine din NCAA, unde în sezonul trecut a evoluat pentru echipa Colegiului William & Mary. Jucând în 31 de partide în ultimul sezon pentru echipa americană, Sean Sheldon a avut medii de 8,5 puncte, 4,8 recuperări, 1,7 pase decisive și 0,5 capace pe meci.
Rămâne acum de văzut care va fi regulamentul de desfășurare a competiției în Liga 1 și numărul de jucători străini pe care echipele îl vor putea rula la meciuri, BC Energia Collazen ajungând odată cu ultimul transfer la cota 3 în ceea ce privește jucătorii străini din lot. De asemenea, rămâne de văzut și care va fi formula de conducere tehnică a echipei târgujiene, în trecut nefiind permis echipelor să aibă antrenori străini.
Grecul Iannis Diamantakos reprezintă prima opțiune pentru conducerea Energiei pentru banca tehnică a echipei, secund fiind ales Claudiu Alionescu, acesta continuând să ocupe această poziție după ce a fost secund pentru Constantinides, Șapera și chiar Diamantakos.
În cazul în care federația nu va permite un antrenor străin, conducerea Energiei ar putea uzita de un tertip numindu-l pe Diamantakos director tehnic și pe Alionescu antrenor principal.
În ceea ce privește lotul Energiei, conducerea a semnat contracte și cu trei jucători autohtoni, doi târgujieni, Alexandru Berca (1998, 1,85 m, poziția 1) și Răzvan Bratoloveanu (1992, 1,88 m, pozițiile 1-2), și un severinean „adoptat” la Târgu Jiu, Marc Popescu (1999, 1,96 m, pozițiile 3-4).
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here