Energia a mai pierdut un om / Halasz a cerut să plece!

309

Lucrurile continuă să meargă prost la echipa de handbal a Energiei. Și așa în criză de oameni și în mare criză de rezultate, echipa gorjeană l-a pierdut și pe Levente Halasz, care nu a mai dorit să continue la Târgu Jiu.

Unul dintre jucătorii de perspectivă ce tocmai fuseseră transferați în această vară la Energia, Levente Halasz, a cedat și a cerut conducerii să plece invocând faptul că nu a reușit să se integreze în echipă și că simte că nu poate ajuta echipa așa cum și-ar dori. „Am fost informați de acum două săptămâni de către Halasz că dorește rezilierea contractului motivând că nu s-a adaptat aici. Având în vedere că am avut probleme pe acest post și considerând că jucătorul și-a făcut într-o bună măsură datoria la echipă, noi am dorit să-l păstrăm și l-am întrebat chiar și în ultima zi dacă nu cumva s-a răzgândit. Nu a dorit să mai rămână și nu avea rost să ținem aici un jucător care nu vrea. Probabil el și-a aranjat deja și va juca la o echipă din Ungaria. El este român pentru că s-a născut aici, dar handbal nu a jucat până acum decât în Ungaria și prin Spania”, a declarat Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a Energiei. În spatele plecării lui Halasz, dincolo de motivele pertinente și de bun simț invocate, se ascunde o situație destul de proastă în vestiarul echipei, unul care nu mai este atât de unit precum se arăta odată.

Obiectiv pentru antrenor și echipă
Ultima înfrângere a Energiei i-a adus față în față, la discuții, pe cei care răspund de destinele clubului și echipei de handbal. „Am avut o întâlnire cu reprezentatul principalului nostru finanțator. Am avut o discuție, domnul Ciurel, domnul președinte Bădescu și cu mine, și am decis că pentru meciurile ce au mai rămas de jucat în acest an, patru din tur și cele două din retur, antrenorul Liviu Andrieș cu echipa trebuie să obțină măcar 12 puncte din cele 18 posibile. Este greu, pentru unii chiar imposibil, însă altfel nu se mai poate. Dacă nu se vor realiza aceste puncte, vom trece la alt gen de măsuri”, a mărturisit Benedict Geamănu, președintele secției de handbal a clubului gorjean. Acesta a mai declarat că, pentru moment, Andrieș continuă să fie antrenorul echipei, însă lucrurile se pot schimba dacă nu va îndeplini noul obiectiv: „Am discutat și problema înlocuirii lui Liviu Andrieș, însă am ajuns la concluzia că în acest moment nu găsim pe altcineva care să se înhame la această muncă și să ne garanteze că va duce echipa spre obiectiv. Riscăm să aducem pe cineva care să nu poată face mai mult, iar apoi să ne spună că a luat echipa de pe ultimul loc… Andrieș a mai trecut prin astfel de momente dificile, tot cu el echipa a reușit să termine sezonul trecut pe locul 5, iar de numele lui se leagă două participări ale echipei în cupele europene. Rămâne să vedem ce se va întâmpla în aceste meciuri care au mai rămas de disputat, până în iarnă el rămâne antrenorul Energiei”, a explicat Geamănu.
Obiectivul de 12 puncte din cele 18 posibile pare intangibil. Energia are de jucat pe teren propriu cu Minaur, Dinamo și Potaissa, iar în deplasare va da piept cu Suceava, Călărași și Vaslui.

Liberi o săptămână
Din cele trei săptămâni în care campionatul intern este întrerupt, una a fost dedicată de conducere jucătorilor pentru recuperare fizică și mai ales psihică. „Le-am dat liber o săptămână din cele trei de pauză competițională. Poate asta va fi cheia revenirii echipei. Le-am spus să plece acasă, să uite de handbal, să uite tot ce s-a întâmplat până acum, să se încarce pozitiv și să revină cu forțe proaspete și să avem parte de un nou început împreună. Au plecat toți la casele lor, și stranierii, care nu-și mai văzuseră familiile de luni bune. Nu este o „răsplată” pentru rezultate această săptămână liberă, noi sperăm să fie un declic”, a declarat Benedict Geamănu, care speră ca începând cu meciul din deplasare de la Suceava, Energia să pornească pe un alt drum.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here