Energia a învins la Galați

253

Echipa de handbal a Energiei a mai făcut un pas spre evitarea barajului de menținere în Liga Națională după ce s-a impus în etapa din weekend la Galați, în fața celor de la Danubius. Gorjenii s-au impus cu 30-25, însă partida nu a fost lipsită de emoții, Energia fiind condusă la pauză cu 16-13 de cea mai slabă echipă din Liga Națională, o grupare care în acest sezon nu a învins pe nimeni și a realizat o singură remiză, în compania celor de la Minaur.
Energia a jucat foarte slab în prima parte a meciului de pe malul Dunării, trupa lui Sorin Bârză fiind surprinsă de evoluția extrem de curajoasă a gazdelor, care au forțat îndeosebi pe extreme. În repriza secundă, Bârză a schimbat tactica, a jucat cu doi pivoți, sistem în care Danubius Galați nu a mai făcut față, iar Enargia a egalat după doar cinci minute, din minutul 37 preluând chiar conducerea, una pe care nu au mai cedat-o până la final, gorjenii impunându-se destul de clar, la o diferență de cinci goluri.
Victoria de la Galați pune echipa gorjeană în situația de a juca, miercuri, la Baia Mare cu perspectiva de a avea, în cazul unei victorii acolo, șanse de peste 90% de evitare a barajului de menținere în primul eșalon. Dacă va învinge la Baia Mare, Energia ar acumula 37 de puncte, Minaur ar rămâne la 29, tot atâtea putând strânge și Vasluiul dacă va trece pe teren propriu de CSM Focșani. O diferență de opt puncte, cu patru etape înainte de final, în condițiile în care Vasluiul și Minaurul se vor mai întâlni între ele, ar fi în mare măsură suficiente pentru a nu coborî mai jos de locul 2 în clasamentul play-out-ului la finele sezonului, ceea ce ar elimina emoțiile barajului.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here