Energia a încheiat sezonul regulat cu un succes în fața orădenilor – Meci de vacanță

266

Cu calificarea în play-off obținută și fără putința de a mai evita Asesoft, Energia a jucat în ultimul meci din sezonul regulat cu o altă echipă lipsită de motivație, CSM Oradea având locul 2 bătut în cuie.

Partida a fost una echilibrată, agreabilă pe alocuri, însă lipsa mizei a contat destul de mult, nimeni nefiind dispus să riște inutil înaintea partidelor care contează cu adevărat, cele din Cupa României și cele din play-off, gorjenii având ghinionul de a da piept în ambele cazuri cu campionii de la Asesoft. Revenind la meciul de pe parchetul polivalentei târgujiene, Energia a avut un final mai bun pentru primul sfert și l-a câștigat cu 20-16. În sfertul doi, după ce Energia a condus cu 25-18, echipa din Oradea a revenit cu un run de 9-0 și a preluat conducerea, scor 25-27. Mai mult decât atât, în ultima secundă a primei reprize Nicoară a aruncat de la mare distanță și a marcat un coș de trei puncte care a dus diferența la patru puncte, 30-34, scor cu care s-a intrat la cabine. Sfertul al treilea a început prost pentru gazde, iar CSM Oradea a ajuns să conducă și cu 8 puncte, scor 37-45, aceasta fiind și cea mai mare diferență înregistrată pe tabelă între cele două echipe. Ștefan, Troupe și Watson au dat semnalul revenirii cu coșuri de trei puncte, reușite care au readus Energia în joc, iar ultimele 10 minute găseau echipa gorjeană la doar un atac de oaspeți, lucru pe care l-a rezolvat Troupe în debutul sfertului patru, acesta reușind cel de-al cincilea său coș de trei puncte din acest meci. Totuși, oaspeții au avut replică până la final, au condus până cu patru minute înainte de final, Jazvin reușind și el un coș din spatele semicercului, coș care a dus scorul la 65-63, iar din acel moment Energia nu a mai cedat conducerea până la final, deși a mai fost egalată în două rânduri.

Achim, nemulțumit de lipsa de concentrare
Antrenorul oaspeților, Cristian Achim, a caracterizat și el partida ca fiind una de vacanță și a considerat drept meritat succesul Energiei, deși spune că oricare dintre echipe s-ar fi putut impune: “Felicitări echipei gazdă pentru victorie. Din punctul meu de vedere a fost un meci tipic celor fără miză. Ambele echipe își cunoșteau locul dinaintea desfășurării acestei partide. Cu toate eforturile pe care le-am făcut, nu am reușit să ajungem la nivelul mental pe care mi l-am dorit. Mărturie, din punctul meu de vedere, stau cele 9 aruncări libere ratate, adică aproape jumătate, ceea ce la o echipă cu pretenții este inadmisibil. De asemenea, am avut niște turnover-uri care s-au transformat în niște puncte extraordinar de ușoare pe care le-am oferit echipei adverse. Aceasta a fost istoria acestui joc. Oricare putea câștiga. Felicit gazdele pentru victorie și pentru joc pentru că oricând, oricum, victoriile sunt foarte importante. Le doresc succes și să ne întâlnim în finala cupei, aceasta ar fi cea mai frumoasă situație”, a declarat tehnicianul orădenilor, echipă care va juca și ea la finele acestei săptămâni în Final Four-ul Cupei României, CSM Oradea întâlnind în cealaltă semifinală pe BCM U Pitești.

Au răbufnit
În sânul Energiei nu sunt, de multă vreme, toate lucrurile în culori pozitive, antrenorul reușind să-și atragă antipatia mai multor jucători, iar primul care a răbufnit a fost Tal Karpelesz. Între jucător și antrenor a avut loc o contră în ziua premergătoare meciului, iar antrenorul nu a vrut să-l mai folosească pe Tal în meciul cu CSM Oradea. Se pare că doar insistențele conducerii au făcut ca jucătorul să fie pe bancă la acest meci, iar pe final acesta s-a dovedit util în cele patru minute în care Darby n-a mai fost pe teren din cauza celor 5 greșeli personale comise. Antrenorul a recunoscut că nu l-ar fi folosit deloc pe Tal Karpelesz dacă Darby nu ar fi fost eliminat și a lăsat să se înțeleagă că ar putea părăsi echipa dacă cei din conducere nu-l vor pedepsi pe jucătorul româno-israelian: “Voi lua unele decizii în funcție de decizia managementului. Eu știu că disciplina și regulile sunt făcute să fie respectate, dacă vrem să construim ceva de viitor, sau vrem să ne agățăm de un meci reușit să spunem ceva și de un meci pierdut să spunem altceva, asta e pentru echipe mici”. Tal a fost susținut de public și cerut insistent pe teren, jucătorul având de partea sa nu doar suportul fanilor, ci și pe cel al colegilor de echipă, care i-ar fi dedicat succesul cu CSM Oradea.

Energia Rovinari – CSM Oradea 70-69 (20-16, 10-18, 20-19, 20-16)
Sala Sporturilor, Târgu Jiu, spectatori: 700
Energia: Watson (12), Troupe (15), Darby (6), Jazvin (9), Ștefan (3), Vlaicu (4), Tudosă, Alionescu, Karpelesz, Aktaș, Milosevic (17), Keerles (4). Antrenor: Florin Nini.
CSM Oradea: Comagic (4), Markovic (11), Pașca, D. Popescu (3), Pop, Hora, Dillon (15), Subotic (9), Nicoară (7), Denison (7), Țibîrnă (6), Franklin (7). Antrenor: Cristian Achim.
Arbitri: Alexandru Olaru, Alin Faur, Dragoș Nicolae.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here