Energeticieni CEO, trimiși la odihnă trei luni din cauza cererii reduse de energie

302

Conducerea Complexului Energetic Oltenia strânge cureaua înainte de Paște deoarece estimează, pentru perioada imediat următoare, o cerere scăzută de energie electrică. O parte a energeticienilor sunt primii vizați, asta deoarece oficialii CEO au și decis, săptămâna trecută, să trimită în concediu de odihnă ori în recuperări o parte a salariaților din acest domeniu. Este vorba, în special, despre angajații care prestează la instalații care nu se află momentan în funcțiune, în timp ce pentru asigurarea bunului mers al instalaților s-a decis să se păstreze un personal strict necesar. Măsurile privesc perioada aprilie-iunie 2017.

Directoratul Complexului Energetic Oltenia, întrunit pe 4 aprilie, a decis luarea unor măsuri de economisire a banilor, asta deoarece s-a estimat că în perioada aceasta dar și în următoarele două luni cererea de energie electrică a CEO va fi destul de scăzută. Directoratul a impus astfel, luându-se în considerarea numărul mare de ore suplimentare realizat de personalul respectiv până pe 31 martie, o “programare la serviciu a personalului strict necesar pentru asigurarea siguranței de exploatare a instalațiilor și echipamentelor în funcțiune” dar și ca personalul aferent instalațiilor și echipamentelor care nu sunt în funcțiune să nu mai desfășoare activitate și să fie programat în “recuperări cu post sau în concediu de odihnă, cu excepția personalului care va fi programat pentru activități curente sau urgențe”.
Se va avea în vedere, însă, programul stabilit de Directorat în luna martie privind sărbătorile de Paște, sau mai exact perioada 14-21 aprilie 2017.
“Conform hotărârii Directoratului nr.31 din 4 aprilie 2017, pentru monitorizarea respectării acestor măsuri se va transmite în fiecare zi de luni, pentru săptămâna anterioară, numărul de personal pontant în repausuri cu post sau în concediu de odihnă”, se arată în documentul transmis sucursalelor electrocentrale de la Rovinari, Turceni, Ișalnița, Craiova II, Chișcani, ELCFU și chiar subunităților Direcției Miniere. Documentul este semnat de Sorin Boza, Daniel Antonie și Sorin Olaru.
A.Stoica

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here