Employment Lab, un nou proiect al Asociaţiei Scout Society

552

În perioada 1 mai 2017 – 28 februarie 2018, Asociaţia Scout Society din Târgu-Jiu implementează un nou proiect “Employment lab”, finanţat de Uniunea Europeană prin programul Erasmus+.

 

Activitatea principală a proiectului este un schimb de tineri, care va avea loc la Săcelu, în perioada 8 septembrie 2017 – 19 septembrie 2017, unde vor participa 54 de tineri din organizaţiile a 6 ţări partenere proiectului: Croaţia (OIP Posejdon), Grecia (Ihnilates Tou Fotos), Cehia (Lubla), Portugalia (Geoelube – Associação Juvenil de Ciência, Natureza e Aventura), Spania (Asociación Sociocultural Grupo Scout Eryteeia) şi România (Asociaţia Scout Society).

Problemele abordate în proiect sunt: creşterea ratei şomajului în rândul tinerilor la nivel european, percepţia greşită a tinerilor faţă de munca într-o instituţie/ firmă, dezinteresul pe care tinerii care termină liceul o au faţă de căutarea unui loc de muncă, necunoaşterea opţiunilor de dezvoltare pe care tinerii le au după terminarea liceului.

Obiectivul central al proiectului este acela de a-i familiariza pe tineri cu mediul de lucru pentru a fi motivaţi să caute, obţină şi menţină un loc de muncă.

Dintre abilităţile pe care proiectul urmăreşte să le dezvolte se numără: competenţe de angajare (elaborarea unui CV, comportamentul în timpul interviului de angajare, comportamentul la locul de muncă), competenţe digitale şi matematice, lucrul în echipă, comunicarea, soluţionarea de probleme, luarea iniţiativei, adaptabilitate.

Tinerii vor fi informaţi cu privire la oportunităţile de dezvoltare şi angajare pe care le au după terminarea liceului/facultate şi vor fi încurajaţi să împărtăşească informaţiile dobândite în timpul schimbului cu prietenii şi membrii comunităţii locale.

De asemenea, tinerilor le vor fi prezentate drepturile şi îndatoririle pe care le au la locul de muncă.

Metodele folosite în perioada mobilităţii vor fi cele de educaţie non-formală. Printre principalele activităţi care se vor desfăşura în timpul schimbului, vor fi: atelier de lucru despre realizarea CV-ului, despre comportamentul şi limbajul în timpul unui interviu de angajare, munca în echipă şi individual, vizită la firme locale şi discuţii cu angajaţii acestora, prezentări de către fiecare partener a efectelor negative pe care şomajul le are la nivelul comunităţii şi ţării de provenienţă. Este de precizat faptul că deja câte un lider şi participant din organizaţiile partenere din fiecare ţară s-au întâlnit  săptămâna trecută în cadrul vizitei de pregătire, unde au stabilit detaliile cu privire la cazare, program, activităţi.
Izabella Molnar

 

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here