Emoţii la sărbătorirea Nunţii de Aur pentru 79 de cupluri

497

50 de ani de căsătorie au fost sărbătoriţi, ieri, de Dragobete, aşa cum se cuvine de 79 de cupluri din Târgu-Jiu. Primăria a organizat pentru cuplurile longevive o nouă ediţie a evenimentului Nunta de Aur.

Nunta de aur0Manifestarea a fost deschisă cu o slujbă religioasă oficiată de un sobor de preoţi la Biserica Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel. În cadrul şedinţei de Consiliu Local de luna trecută, a fost aprobată suma necesară organizată evenimentului Nunta de Aur – 2016, în cuantum de 63.500 de lei. Din această sumă, s-au asigurat premiile în bani pentru fiecare cuplu, acordarea diplomelor de fidelitate, organizarea mesei festive, aranjamentele florale şi fotografiile.
Ca în fiecare an, rolurile de părinţi spirituali ai cuplurilor de aur au fost îndeplinite de primarul municipiului Târgu-Jiu, Florin Cârciumaru, şi de soţia acestuia. “Am avut 79 de cupluri, per total am ajuns la aproximativ 900 de cupluri cununate de primarul municipiului Târgu-Jiu de-a lungul anilor. Mă bucur că avem această ocazie să-i sărbătorim pe cei care au împlinit practic, an de an, 50 de ani de convieţuire împreună. Sunt oamenii care au trecut în viaţă peste bune, peste rele şi ne-au demonstrat tuturor că, până la urmă, căsătoria este un lucru sfânt pe această lume şi suntem obligaţi ca prin tot ceea ce facem să arătăm respect faţă de aceşti oameni minunaţi care au constituit şi constituie un exemplu pentru noi”, a declarat edilul Florin Cârciumaru.

Nunta de aur10Emoţii printre sărbătoriţi
Zecile de cupluri care au sărbătorit Nunta de Aur îşi amintesc cu drag de anii petrecuţi alături de parteneri şi chiar au câteva sfaturi pentru tinerii din ziua de astăzi. “Dacă n-ai înţelegere, dragostea se duce. Nu accept cum se spune acum că a zburat dragostea. Dacă nu e înţelegere nu faci nimic într-o căsnicie. Absolut nimic nu s-a schimbat pe parcursul relaţiei. Aceleaşi sentimente le-am avut. Spre exemplu, acum când soţul meu este bolnav, îmi fac griji ca pentru copiii mei. Copiii s-au făcut mari, au mers la casele lor şi am rămas noi să avem grijă unul de celălalt”, a declarat doamna Ionescu.
“Trebuie să meargă unul după altul şi trebuie să aplanăm discuţiile. Ele trebuie să fie doar de la aragaz până la masă. Atât. Tineretul din ziua de astăzi e cu capul în nori. Dacă vor fi cumpătaţi vor putea prinde şi ei o astfel de sărbătorire a căsătoriei. Dacă nu, nu au şanse”, a spus vizibil emoţionată Elena Popescu. Soţul acesteia îşi aminteşte şi acum că, în anii tinereţii, exista în ziua de Dragobete o anume sărbătorire a iubirii: “Sărbătoream Dragobetele şi în tinereţe, dar nu ca acum, însă şi atunci sărutam fetele. Tradiţia aceasta s-a păstrat”.
Nunta de aur110La aniversarea a 50 de ani de la căsătorie, sărbătoriţii au primit din partea autorităţilor locale câte un dar de 500 de lei pentru fiecare cuplu, diplome de fidelitate, iar în cinstea acestora a fost organizată şi o masă festivă la restaurantul de pe Insuliţa Jiului.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here