Emoţii la 4 decenii de la terminarea Liceului Industrial de Construcţii

782

Sâmbătă, 26 septembrie 2015, a avut loc întâlnirea de patruzeci de ani a primei promoții de absolvenți ai Liceului Industrial de Construcții, actualul Colegiu Tehnic “Ion Mincu” din Târgu – Jiu. Bucuria revederii colegilor și a profesorilor care i-au îndrumat s-a împletit cu emoția amintirilor frumoșilor ani de liceu, marcați de entuziasmul idealurilor personale și de seriozitatea și dăruirea profesională a dascălilor lor.

Amfitrioniul întâlnirii a fost conducerea actuală a liceului, reprezentată de doamna director Dorina Popescu, care a expus drumul parcurs de liceu în perioada acestor patru decenii.
În anul 1975, au absolvit, cei cinci ani de studii liceale de specialitate tehnică, două clase, construcții și instalații. Buna pregătire profesională și educația dobândite în anii de liceu le-au permis absolvenților să urmeze un parcurs divers în viață, devenind ingineri constructori, dar și ingineri specializați în alte domenii, arhitecți, profesori, ofițeri etc. De asemenea, au fost amintite și împlinirile pe plan personal, concretizate în familii frumoase și experiențe de viață trăite pe parcursul maturizării.
Foștii elevi și-au exprimat recunoștința pentru ceea ce au învățat de la profesorii lor, învățătură care a pus bazele carierei în viața fiecăruia. Dintre profesori au fost prezenți Carmen Negulescu, profesor de limba română, Paula Drăghici, profesor de limbi străine, Rodica Voinea, profesor de discipline tehnice, Constantin Mărgineanu și Gheorghe Negulescu, profesori de matematică și Constantin Giurgiulescu, profesor de istorie. Întâlnirea a fost mediată de profesorul de sport Teodor Tătaru, în calitate de diriginte la clasa de construcții. Au participat absolvenții: Dumitru Avramescu, Cristian George Brebenel, Toni Bularda, Iulian Cămui, Ion Ciobanu, Doru Gănănău, Ion Guran, Laurențiu Guță, Ion Iacob, Nicolae Lupu, Ionel Morie, Ion Popescu, Constantin Șchiau și Anton Tunaru.
Seara, la orele 19.00, a avut loc un banchet prilejuit de această întâlnire, într-una din sălile hotelului Brâncuși.
Cu aleasă recunoștință față de minunații noștri profesori și cu nostalgia amintirilor în suflet, sperăm ca timpul să fie blând și generos cu noi toți până la următoarea noastră revedere.
Comitetul de organizare

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here