Eminescu, omagiat de elevii Liceului Tehnologic Bâlta și de copiii de la Casa de Tip Familial Răchiți

330

Omagierea poetului nostru național este mereu un prilej  pentru  a ne face să simțim românește indiferent de locul în care trăim, de vârstă, de statutul social  sau de  mâna destinului care ne călăuzește.  Ziua nașterii marelui  poet a  reprezentat o nouă oportunitate pentru copiii de la Casa de Tip Familial  Răchiți, serviciu social aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj  de a se întâlni cu elevii de la Liceul Tehnologic Bâlta, sub egida proiectului Mihai Eminescu – poetul nepereche.

Activitățile desfășurate în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic Bâlta  au adus împreună  24 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, coordonați de prof. Liliana Andreescu, și 11 copii eminescu la casa de tip fap (2)beneficiari de la CTF Răchiți, îndrumați de Luminița Albița. În cadrul  proiectului au fost organizate mai multe activități:  o expoziție de carte de poezie eminesciană din fondul documentar l CDI-ului, o expoziție de lucrări plastice  inspirate din creația  marelui poet,  un concurs interactiv cu întrebări din viața și opera lui Eminescu,  prezentarea unor noi achiziții editoriale, printre care și cartea lui  Nicolae Iosub, Eminescu – un, o viață, un destin.  Copiii  de la CTF Răchiți au pus în scenă un fragment din Scrisoarea III eminescu la casa de tip fap (3)dovedind  nebănuite  calități artistice. Recitalul de poezii susținut pe  fondul muzical al unor cunoscute  piese inspirate de  creația eminesciană a transformat o activitate  educativă într-o zi de sărbătoare. Această atmosferă, de armonie deplină, a reprezentat  un moment de bucurie și interes, astfel că veselia eminescu la casa de tip fap (4)era vizibilă pe chipurile  acestor copii. Încrederea în forțele proprii a fost demonstrată încă o dată, copiii dând dovadă că pot avea aptitudini și înclinații artistice.
eminescu la casa de tip fap (4)La finalul activităților toți cei implicați au primit diplome și au fost felicitați de conducerile celor două instituții partenere
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here