Omagierea poetului nostru național este mereu un prilej pentru a ne face să simțim românește indiferent de locul în care trăim, de vârstă, de statutul social sau de mâna destinului care ne călăuzește. Ziua nașterii marelui poet a reprezentat o nouă oportunitate pentru copiii de la Casa de Tip Familial Răchiți, serviciu social aflat în structura Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Gorj de a se întâlni cu elevii de la Liceul Tehnologic Bâlta, sub egida proiectului Mihai Eminescu – poetul nepereche.
Activitățile desfășurate în Centrul de Documentare și Informare al Liceului Tehnologic Bâlta au adus împreună 24 de elevi din clasele a VI-a și a VII-a, coordonați de prof. Liliana Andreescu, și 11 copii beneficiari de la CTF Răchiți, îndrumați de Luminița Albița. În cadrul proiectului au fost organizate mai multe activități: o expoziție de carte de poezie eminesciană din fondul documentar l CDI-ului, o expoziție de lucrări plastice inspirate din creația marelui poet, un concurs interactiv cu întrebări din viața și opera lui Eminescu, prezentarea unor noi achiziții editoriale, printre care și cartea lui Nicolae Iosub, Eminescu – un, o viață, un destin. Copiii de la CTF Răchiți au pus în scenă un fragment din Scrisoarea III dovedind nebănuite calități artistice. Recitalul de poezii susținut pe fondul muzical al unor cunoscute piese inspirate de creația eminesciană a transformat o activitate educativă într-o zi de sărbătoare. Această atmosferă, de armonie deplină, a reprezentat un moment de bucurie și interes, astfel că veselia era vizibilă pe chipurile acestor copii. Încrederea în forțele proprii a fost demonstrată încă o dată, copiii dând dovadă că pot avea aptitudini și înclinații artistice.
La finalul activităților toți cei implicați au primit diplome și au fost felicitați de conducerile celor două instituții partenere
M.S.