Emil Boc – Un Moş Nicolae în negru declară război mămicilor!

194

foto predo 2Înlocuitorul lui Zeus pe pământ, cel care se crede primul ministru al României, Emil Boc, deşi este de fapt doar aghiotantul preşedintelui, nu-şi mai încape în orgoliu-i nemăsurat.

La 1 Decembrie, de Ziua Naţională a României a primit onorurile militare cuvenite şefului statului. Deşi de faţă se afla preşedintele Senatului, Mircea Geoană, al doilea om în stat. Nesocotirea Constituţiei era, până mai ieri doar apanajul preşedintelui cu apucături dictatoriale, Traian Băsescu. Cândva, în fapt un fel de purtător de vorbe al şefului său şi, din păcate, al statului, cu domiciliu temporar în Dealul Cotrocenilor, Emil Boc, s-a scăpat, prevestind că mulţi pensionari „vor ieşi din sistem pe cale naturală”. Cinicul încă nedemis, le-a pus gând rău şi tinerelor mămici. Vrea să fie un Moş Nicolae în negru!

S-a crezut că ministrul Muncii, Ioan Botiş, vorbeşte fără el atunci când propunea reducerea concediului maternal de la doi ani, la unul singur. Şi mai amintea ministrul că după un an li s-ar oferi mămicilor 500 de lei, dacă îşi reiau serviciul. În realitate, ar fi doar 200 de lei în plus faţă de mai vechea prevedere a legislaţiei, care oferea 300 de lei fără ca revenirea la slujbă să fie obligatorie.

Ce ne facem că în România cam lipsesc creşele şi chiar grădiniţele. Pentru cele private nu sunt bani. Iar plasarea copiilor la bunici este aproape imposibilă. Mai ales după creşterea vârstei de pensionare. La intrarea în vigoare a legislaţiei actuale privind ajutorul viitoarelor mămici – în anul 2006 – s-a avut în vedere dezastruoasa rată a natalităţii. De atunci a crescut rata natalităţii cu aproape 2%. Cu puţin, ce-i drept, dar măcar a încetat să scadă. Iniţiativa ministrului Muncii, Ioan Botiş, dacă va deveni lege, în mod sigur nu va mai stimula creşterea natalităţii. Iar efectele dramatice ale unei asemenea iniţiative nesăbuite vor fi resimţite atunci când vinovaţii nu vor mai putea fi traşi la răspundere. Primul ministru Emil Boc va fi tras pe dreapta, iar ponoasele le va suporta naţiunea română.

Se tot dă vina pe FMI, care ar fi cerut asemenea bazaconii. În realitate, scrisoarea de intenţie convenită de Guvern cu FMI, la finalul misiunii delegaţiei FMI în România din lunile octombrie-noiembrie a.c., prevede un angajament al Guvernului Emil Boc de a „raţionaliza indemnizaţia de creştere a copilului în raport cu media UE”. Fără să includă cifre concrete.

S-au găsit diverşi avocaţi nepoftiţi şi nepricepuţi, din conducerea PDL, care afirmă că sunt state membre ale Uniunii Europene care nu au ajutoare pentru mămicile aflate în concediu post-natal. Nimic mai neadevărat. Este adevărat că există state cu un ridicat nivel de trai, precum Belgia – unde concediul este de 6 luni – şi Germania – cu un concediu de 14 luni. Dar şi ţări membre, tot cu nivel de trai extrem de ridicat în comparaţie cu al nostru, cum sunt Cehia – unde concediul post natal e de 4 ani! – şi Austria, cu un concediu plătit de doi ani şi jumătate.

Aberanta guvernare portocalie îşi doreşte să pună ţara pe butuci. E limpede că infatuatului Emil Boc, indiferent în toate manifestările sale faţă de amărâtul popor, nici că-i pasă. Au ieşit şi poliţiştii în stradă. Au fost şi mămicile în faţa Guvernului, la Palatul Victoria. Iată că le obligă, pe frigul, zloata şi ploaia de afară, să mai iese încă odată. Miercurea viitoare. Ce ruşine!

La 1 Decembrie 1918, românii uniţi au jurat să fie toţi pentru unul şi unul pentru toţi. De vreo 20 de ani, liderii partidelor şi ai ţării nu respectă nicio lege. Fiecare este numai pentru el! A se vedea cazurile Traian Băsescu şi Emil Boc. Partidul portocaliu e doar de faţadă.

POST SCRIPTUM. Ghetuţele copilaşilor din România au rămas, aseară, mai golaşe. Şi din Vina celor doi ciocli ai momentului. Moş Nicolae în negru, de care-am amintit, prostul administrator al ţării. Şi autointitulatul Zeus, principalul vinovat de prostiile primului.

Ion Predoşanu

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here