Elvira Șarapatin: ,,Și, noi, parlamentarii suntem în izolare la domiciliu dar, votăm și participăm la ședințe on-line!”

1522

Parlamentarul de Gorj, Elvira Șarapatin, a explicat astăzi că îndemnului STAI ACASĂ este aplicat, inclusiv, deputaților și senatorilor din Parlamentul României, toți fiind trimiși, pentru protecție, să lucreze de la domiciliu. Mai exact, deputații și senatorii au primit tablete de la STS prin care urmăresc ședințele de plen, cele de comisii, și participă video și prin telefon la lucrările acestor organisme.

La Camera Deputaților, astăzi, a fost ședință de plen, la ora 10.00, pe ordinea de zi fiind șase proiecte de maximă importanță pentru populația României, mai ales pentru această perioadă. Proiectele au privită măsuri sociale pentru starea de urgență, printre acestea aflându-se: Suspendarea rambursării creditelor la bănci până la finalul anului 2020, Acordarea unor facilități fiscale, contribuabililor persoane fizice și juridice, Completarea Legii 53/2003 Codul Muncii, privind măsuri de protecție socială, Modificarea legii 248/2015 privind stimularea participării în învățământului preșcolar a copiilor proveniți din familii defavorizate dar și Modificarea Legii 153/2017 privind salarizarea din fondurile publice, aici fiind vorba de biologi, chimiști, biochimiști cărora li s-au majorat salariile.

,,În țară sunt în jur de 3000 de biochimiști care, în repetate rânduri, au cerut să fie asimilați personalului sanitar. Astăzi, s-a făcut, însă, o reparație morală acestor categorii profesionale, de mare importanță în sistemul sanitar”, a declarat deputatul de Gorj.

,,Biologii nu se văd în sistemul sanitar dar se simt, permanent, în rezultatul analizelor medicale și, în sfârșit astăzi, le-a venit și lor rândul la o mărirea salarială, care va intra în vigoare la 1 iulie 2020. Eu sunt de părere că și este obligatoriu să susținem, pe viitor, și inginerii și tehnicienii din sectorul de aparatură medicală, specialiști care asigură buna funcționare a întregului sistem sanitar, deoarece această categorie de personal, deși se află în subordinea Ministerului Sănătății, a fost lăsată de izbeliște, având finanțare zero de la MS. În aceste zile, se simte, mai mult ca oricând, și importanța acestei categorii de personal, care este și ea în linia întâi în bătălia cu coronavirusul, deoarece aparatura medicală este asigurată permanent de acest personal tehnic. Când nu merge ceva într-o sală de operație acești profesioniști fac tot posibilul ca aparatura să fie pusă iar în funcționare, asigurând și mentenanța acesteia”, a declarat deputatul Elvira Șarapatin.

Potrivit deputatului PSD, în ședința de plen de vineri, doar parlamentarii PNL s-au opus celor mai multe măsuri care ajută populația.

1 COMENTARIU

  1. Relicvele comuniste, care au fost parte la jaful financiar și moral asupra cetățenilor și patriei, sunt ultimele care ar trebui să mai vorbească. Degradarea din spitale și școli sunt rodul lipsei de pregătire profesională, dar și a complicităților criminale ale politrucilor. Părerea mea.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here