Elicopterul SMURD, intervenții în Munții Parâng

356

Salvamontiștii din patru județe participă, în această săptămână, la o amplă acțiune de pregătire pentru salvarea cu suport aero. Acțiunea este realizată cu personalul medical care încadrează elicopterul SMURD din Punctul de Operare aeromedical POA Caransebeș și salvamontiștii din Caraș-Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.
Elicopterul dislocat la Caraș Severin este primul dintre cele trei elicoptere, cu destinație prioritară salvarea montană, care si-a început activitatea, realizând deja câteva zeci de acțiuni de la începutul anului.
În fiecare zi, salvamontiștii vor merge în munte, vor solicita intervenția elicopterului, vor stabili canalele de comunicație cu echipajul aparatului de zbor, îi vor transmite coordonatele locației accidentului și vor lucra în teren diverse scenarii de intervenție în comun și salvare cu suport aero.
„În fiecare zi, elicopterul va acționa în câte unul sau două masive montane, fiind planificate recunoașteri în zonă și exerciții în masivele Țarcul, Cernei, Mehedinți, Retezat, Vâlcan și Parâng, încercându-se acoperirea unei suprafețe cât mai mari din zona de responsabilitate a POA Caransebeș”, a anunțat Salvamont România.
Acțiunea este organizată de Inspectoratul General de Aviație, Departamentul pentru Situații de Urgență, Punctul de operare aeromedical Caransebeș și serviciile Salvamont Caraș Severin, Gorj, Hunedoara și Mehedinți.
Punctul de Operare Aeromedical din Caransebeș a devenit funcțional la sfârșitul anului trecut.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here