Elicopterele SMURD aduc răniții din accidentul cumplit din Bulgaria

949

Patru români au murit pe loc, iar alţi nouă au fost grav răniţi, noaptea trecută, într-un cumplit accident de autocar produs în Bulgaria.

„De când s-a aflat de accident, noi ne-am pregătit. Am trimis de la nivelul Departamentului pentru Situații de Urgență, după o discuție inclusiv cu domnul ministru Bode și după ce a fost informat premierul, un elicopter pentru evaluarea pacienților.

Elicopterul SMURD București a ajuns la 10:50 dimineața la fața locului, la Veliko Tarnovo. La spital, medicul a făcut evaluarea și a propus ca toți pacienții să fie aduși în România pe calea aerului. Așa că au fost mobilizate încă 3 elicoptere (din Constanța, Galați și Craiova). Pot să vă spun că la acest moment două dintre ele sunt pe drum deja și al treilea urmează să decoleze după ce alimentează.

Spitalul Floreasca este anunțat, există locuri, sunt pregătite pentru pacienți, deci toată lumea este pregătită să îi primească. Unii dintre ei au nevoie de continuarea investigațiilor, de consult de specialitate și de stabilizare mai departe a celor care au suferit anumite intervenții.

De exemplu, o pacientă căreia i s-a pus un drenaj toracic și care clar că va trebui să fie supravegheată mai departe și evaluată mai departe”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here