Eliberat din arest preventiv / Troacă va avea un nou director în subordine, în locul celui condamnat

251

Schimbări de trupe la Primăria Padeş! După ce primarul suspendat Mihăiţă Troacă a părăsit arestul la finele săptămânii trecute, el fiind liber acum să se întoarcă la cârma instituţiei, la societatea din subordinea administraţiei publice locale, SC Padeş Util SRL, se schimbă şefia. De altfel, firma a fost condusă până în toamnă de Corlan Sever, persoană care a fost condamnată pentru fals şi uz de fals. Corlan şi-a dat demisia, el oricum neavând studii superioare şi de specialitate pentru acest post. Din bugetul primăriei, se vehiculează, că ar fi fost efectuate plăţi, în trecut, către această societate, în valoare de peste 400.000 de lei, pentru activităţi fictive.

Lunile pe care Mihăiţă Troacă le-a petrecut departe de conducerea Primăriei Padeş au făcut ca acesta să piardă din vizor activităţile administraţiei locale, precum şi schimbările intervenite în rândul personalului. Eliberat din arestul preventiv la sfârşitul săptămânii trecute, Troacă se va putea întoarce acum în funcţia de primar, pe acesta aşteptându-l deja o serie de probleme de rezolvat în localitate. Una dintre acestea este organizarea unui concurs pentru ocuparea funcţiei vacante de director la SC Padeş Util SRL, eveniment care îi va aduce lui Mihăiţă Troacă un nou subaltern. SC Padeş Util SRL este societatea din subordinea Primăriei care se ocupă cu serviciile de salubrizare pe raza comunei şi cu alimentare cu apă.

Director cu studii medii!
Zilele trecute, serviciul oferit de Guvernul României care face publice lista cu posturile vacante de la nivel naţional în administraţia publică, a afişat o nouă listă cu posturi vacante şi concursurile ce se vor organiza pentru ocuparea acestora. Pe această listă, la nivelul judeţului Gorj, se regăseşte şi concursul ce se va organiza la sediul Primăriei Padeş pentru ocuparea funcţiei vacante de director la societatea din subordine, SC Padeş Util SRL.
Potrivit listei, funcţia contractuală de conducere de la nivelul SC Padeş Util SRL este oferită pe perioadă nedeterminată. Pentru a ocupa un post contractual vacant sau temporar vacant, candidații trebuie să îndeplinească următoarele condiții generale, conform art. 3 al Regulamentului-cadru aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 286 din 23 martie 2011, cu modificările și completările ulterioare: să aibă cetățenia română, cetățenie a altor state membre ale Uniunii Europene sau a statelor aparținând Spațiului Economic European și domiciliul în România; să cunoască limba română, scris și vorbit; să aibă vârsta minimă reglementată de prevederile legale; să aibă capacitate deplină de exercițiu; să prezinte o stare de sănătate corespunzătoare postului pentru care candidează, atestată pe baza adeverinței medicale eliberate de medicul de familie sau de unitățile sanitare abilitate; să îndeplinească toate condițiile de studii și, după caz, de vechime specifice potrivit cerințelor postului scos la concurs; să nu fi fost condamnate definitiv pentru săvârșirea unei infracțiuni contra umanității, contra statului ori contra autorității, de serviciu sau în legătură cu serviciul, care împiedică înfăptuirea justiției, de fals ori a unor fapte de corupție sau a unei infracțiuni săvârșite cu intenție, care i-ar face incompatibili cu exercitarea funcției.
Totuşi, autoritatea locală care a solicitat organizarea concursului pentru funcţia de director al societăţii din subordine, nu solicită studii superioare, deşi funcţia vacantă este una de conducere. Astfel, condiţiile specifice necesare în vederea participării la concurs şi a ocupării funcției contractuale sunt: deţinerea de studii medii, cunoștințe de operare PC la nivel mediu, vechime în specialitatea studiilor de minimum un an.

primaria-padesPe 12 martie se va şti directorul!
Doritorii îşi pot depune dosarele cu actele de studii, calificări ori vechime în funcţiile deţinute, precum şi adeverinţa de sănătate ori cazierul judiciar, direct la sediul Primăriei Padeş. Calendarul pentru concursul de director la SC Padeş Util SRL este următorul: pe 11 martie se va susţine proba scrisă şi cea de testare a cunoştinţelor PC, urmând ca o zi mai târziu, adică pe 12 martie, de la ora 10.00, cei care trec primele probe, să susţină interviul. Drept urmare, peste aproape două săptămâni, se va cunoaşte cine va ocupa de acum înainte funcţia de director la societatea din subordinea Primăriei Padeş, implicit şi din subordinea edilului Mihăiţă Troacă.

Eliberarea lui Troacă a dejucat planurile PDL
Eliberarea joi din arest a primarului suspendat, a schimbat sorţii şedinţei de CL Padeş, în care trebuia să se schimbe viceprimarul şi să fie pus unul de la fostul PDL. Şedinţa s-a organizat, dar social-democraţii au boicotat-o, proiectele nemaiputând fi supuse la vot. Mihai Argintaru rămâne până la o viitoare şedinţă de CL, viceprimar al comunei.
Izabella Molnar

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here