Elevul Adrian Radu, premiat de Consiliul Judeţean Gorj

118

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Gorj, Ion Călinoiu, l-a premiat ieri pe elevul Mihai Adrian Radu, cel care a câştigat medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat la Teheran, la începutul lunii decembrie. Acesta a primit din partea CJ Gorj o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 3000 de lei. De asemenea, premiate în cadrul aceleiaşi conferinţe au fost şi profesoarele care s-au ocupat de Adrian. Cadrele didactice în cauză au primit o diplomă de excelenţă şi un premiu în valoare de 1000 de lei, fiecare.

Adrian Mihai Radu, elevul de clasa a IX-a la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu, care a reuşit să obţină medalia de argint la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori din Teheran, a fost luni, premiat de preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Călinoiu. Adrian a primit aprecierea autorităţilor pentru că a reuşit să cinstească Gorjul prin efortul depus şi prin locul pe care la obţinut în Iran. Pe lângă felicitări, Adrian a primit o plachetă din partea CJ Gorj dar şi un premiu în bani, în valoare de 3000 de lei. Alături de el au fost premiaţi şi profesorii îndrumători, care au primit o diplomă de excelenţă şi suma de 1000 de lei. Pregătirea elevului a fost realizată de echipa de profesori alcătuită din: Ana-Maria Pătrăşcoiu, care l-a pregătit la fizică, chimie şi profesoara Nicoleta Negrea la biologie.

“România are nevoie de tine”
Călinoiu a felicitat atât cadrele didactice implicate în pregătirea lui Adrian Radu, elevul olimpic, cât şi pe cel care a reuşit asemenea performanţă. “Trebuie să le recunoaştem meritele profesorilor pregătitori. Şi trebuie să spunem foarte clar că bazele învăţământului nu se pun neapărat în facultate ci încep din clasele primare”, a adăugat preşedintele CJ Gorj. Pe lângă Adrian Radu, la ediţia a IX-a a Olimpiadei Internaţionale de Ştiinţe pentru juniori, desfăşurată în perioada 30 noiembrie – 10 decembrie 2012, au fost premiaţi încă cinci elevi din ţară. Adrian Radu, absolvent al Şcolii Generale „Constantin Săvoiu” din Târgu-Jiu şi elev la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, este persoana care a reprezentat cu cinste Târgu-Jiul, la Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori, ce s-a desfăşurat la Teheran, la începutul lunii decembrie. Toţi componenţii lotului au reuşit performanţa de a intra în posesia unei medalii de argint, palmaresul din acest an fiind superior celui precedent, când, în Africa de Sud, olimpicii români au cucerit două medalii de argint şi patru de bronz. Din lotul care a reprezentat cu brio ţara noastră la Teheran au făcut parte: Adrian Mihai Radu (clasa a IX-a la Colegiul Naţional “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Jiu). Olimpiada Internaţională de Ştiinţe pentru Juniori este un concurs de tip integrativ în care elevii au susţinut trei probe (două teoretice individuale şi una practică, pe echipe, formate din 3 membri) la trei discipline (chimie, biologie şi fizică). La ediţia din acest an au fost prezenţi 165 de elevi din 35 de ţări. De precizat că anul acesta, Adrian Radu a mai obţinut şi o medalie de argint la Olimpiada Naţională de Fizică, ce s-a desfăşurat în Ilfov, iar anul trecut a primit o menţiune specială la chimie, la Concursul “Raluca Ripan”. De asemenea, tot în 2011 el s-a clasat pe locul al XVIII-lea la Olimpiada Naţională de Ştiinţe pentru Juniori. Elevul olimpic a fost premiat şi de municipalitate. El a primit din partea Consiliului Local Târgu-Jiu suma de 1000 de lei pentru că a reprezentat cu cinste localitatea noastră.

A mulţumit mass-mediei!
În ultima parte a conferinţei, Ion Călinoiu s-a declarat mulţumit de anul 2012 şi de faptul că prin intermediul mass-mediei a asigurat transparenţa instituţiei pe care acesta o conduce. Totodată Călinoiu a enumerat câteva dintre activităţile desfăşurate de-a lungul anului 2012, precum şi gânduri mai bune pentru anul ce va urma.“Vrem să încheiem acest an într-o notă de optimism pentru a avea premisele unui an mai bun, 2013. Nota de optimism constă într-o analiză proprie a fiecăruia dintre noi, să facem tot posibilul pentru a aduna în inimă sau în căsuţă tot ceea ce a însemnat probleme dificile pe care le-am avut de rezolvat în anul 2012, să încercăm să eliminăm necazurile pentru a avea cât mai multe împliniri şi bucurii”, a precizat Ion Călinoiu, preşedintele Consiliului Judeţean Gorj.
Andrada Bărăitaru

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here