Elevii vor avea transport gratuit. Intrare liberă la spectacole, filme și muzee

1209

Vești bune pentru elevi. Aceștia vor beneficia de gratuitate pentru transportul local în comun de suprafață, naval și subteran, precum și pentru transportul rutier județean și interjudețean, feroviar și naval, pe tot parcursul anului calendaristic.
„Elevilor care nu pot fi școlarizați în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport din bugetul Ministerului Educației, prin unitățile de învățământ la care sunt școlarizați, pe bază de abonament sau li se asigură decontarea sumei ce reprezintă contravaloarea a 52 de călătorii dus-întors pe an dacă locuiesc la internat sau în gazdă”, stabileşte proiectul de lege.
În plus, toți elevii vor intra gratuit la muzee, concerte, spectacole de teatru, operă sau film și la alte manifestări culturale și sportive organizate de instituții publice. Vorbim de elevii din învățământul obligatoriu, dar și profesional și liceal. Prevederile au fost adoptate, luni, de Senat, în calitate de for decizional al Parlamentului, prin amendarea Legii educației.
Legea va merge la președintele Klaus Iohannis, pentru promulgare.
I.I.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here