Elevii sprijină „Oraşul Reciclării”

374

Mai sunt două luni până la finalul concursului „Oraşul Reciclării”, la care participă şi municipiul Târgu-Jiu. Reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu fac un apel la cetăţeni să se implice în acest proiect. Elevii unei şcoli vor ajuta municipalitatea să împartă pliante privind colectarea selectivă.

32 de municipii sunt înscrise în competiţia „Oraşul Reciclării”, ediţia a doua. Competiţia se derulează în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2014 şi are drept scop stimularea interesului pentru colectarea selectivă a deşeurilor de ambalaje. Între localităţile participante se regăseşte şi municipiul Târgu-Jiu. Criteriile care vor sta la baza evaluării municipiilor ţin de calitatea serviciilor de colectare separată. Acest lucru înseamnă accesul populaţiei la containerele specializate de colectare selectivă, cât şi de corectitudinea cu care sunt depuse în aceste containere. „Mergem spre bine; cantităţile colectate sunt în creştere. În primele trei luni am fost pe un trend ascendent; va trebui să primim zilele următoare şi cât s-a colectat pe luna aprilie. Am mai avea două luni din acest concurs şi sperăm să ne ducem către primul loc”, a declarat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Sprijin de la elevi
Municipalitatea face un apel către cetăţenii din Târgu-Jiu în vederea depozitării gunoaielor în mod corect. Totodată, reprezentanţii Primăriei Târgu-Jiu spun că elevii unei şcoli au anunţat că se vor implica în sprijinirea autorităţilor pentru câştigarea acestui concurs. „Populaţia trebuie să ştie că se acordă puncte foarte multe pentru cantitatea colectării, dar mai ales pentru calitate. Plasticul trebuie pus la plastic, hârtia la hârtie, şi fierul la fier. În cazul în care vor fi găsite şi alte fracţii în containerele respective vom fi depunctaţi. Vom avea o acţiune cu elevii unei şcoli care ne vor sprijini în împărţirea unor flaiere pentru cetăţeni prin care să le explicăm cum trebuie făcută colectarea selectivă”, a menţionat Ionuţ Jilăveanu, şeful Serviciului Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Municipiului Târgu-Jiu.

Gestionarea deşeurilor, o prioritate
Deşeurile şi gestionarea lor sunt o prioritate, dar şi o provocare, obligaţia reducerii cu 15% a deşeurilor depozitate fiind o misiune dificilă a autorităţilor locale, dar nu imposibilă. Eficienţa în domeniul serviciilor publice nu poate exista decât prin implicare, obiective comune şi strategii pe termen lung.
Cele 32 de municipalităţi înscrise în competiţie însumează peste 4 milioane de locuitori din totalul de 9 milioane care au acces la sistemul de colectare separată a deşeurilor de ambalaje cu sprijinul Eco-Rom Ambalaje.
Competiţia Oraşul Reciclării este realizată sub patronajul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice şi în colaborare cu Asociaţia Municipiilor din România şi cu Institutul pentru Politici Publice.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here