Elevii Şcolii Nr. 1 Rovinari luptă pentru premiile de la „Picături de lumină”

617

Şcoala Gimnazială Nr.1 Rovinari pregăteşte elevi cu spirit competiţional destul de bine dezvoltat. Tocmai de aceea, nu se putea rata participarea la cea de-a cincea ediţie a concursului judeţean „Picături de lumină”.

În Şcoala Gimnazială Nr. 1 Rovinari învaţă nu mai puţin de 347 elevi la ciclul primar şi 325 de elevi la ciclul gimnazial. Şcoala beneficiază de 19 săli de clasă, un laborator de fizică, un laborator de chimie, un laborator de biologie, un cabinet de informatică, un cabinet de consiliere psiho-pedagogică, o bibliotecă, o cancelarie, cabinete metodice pentru învăţători şi profesori, precum şi de o bază sportivă şi o sală de sport.
Locaţia actuală a Scolii Gimnaziale Nr. 1 din Rovinari a fost construită între anii 1981-1982. În prima parte a existenţei sale a funcţionat ca liceu minier, strămutat din fostul cartier Poiana, incluzând şi învăţământul gimnazial. Drept urmare, prin anii 1984-1985, numărul elevilor ajunsese la 2.500, fapt ce a situat această şcoală pe primul loc în ţară la unităţile cu clasele I-VIII. „De-a lungul timpului instituţia noastră a beneficiat de serviciile unor cadre didactice de excepţie cum sunt: Ion Lupulescu, Ioana Lupulescu, Dumitru Işfan, Adriana Argintaru, Dorina Radu, Grigore Curcanu, Aristică Geamănu, Iosif Brăiloiu, Aurelia Urdăreanu, Gheorghe Pănescu, Romeo Prunescu şi lista ar putea continua.
În cele trei decenii de existenţa ale acestei şcoli importante a rovinărenilor, considerăm că ne-am străduit să ne facem datoria fată de comunitate, creând valori umane, pentru dezvoltarea economiei atât locale, cât şi naţionale”, susţin reprezentanţii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari.
Elevii Şcolii Gimnaziale Nr. 1 Rovinari participă la ediţia din acest an a concursului judeţean „Picături de lumină”, organizat de Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Gorj.
Concursul, dincolo de premii, oferă posibilitatea implicării şcolii în procesul de cunoaştere şi soluţionare a problemelor privind promovarea şi respectarea drepturilor copiilor, alături de partenerii instituţionali locali.
M.S.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here