Elevii Școlii Gimnaziale Mușetești, de batjocura comisiei de examinare! Au încurcat subiectele la Evaluarea Națională, dar comisia i-a lăsat pe elevi trei ore să rezolve variantele greșite

4305

Simularea Evaluării Naționale la limba română, susținută, ieri, de elevii claselor a VII-a și a VIII-a din comuna Mușetești, a fost o batjocură la adresa școlarilor, care au primit subiectele încurcate de către secretarul școlii, spun revoltați părinți ai copiilor. Subiectele greșite, în mod ilar, au fost acceptate fără rețineri de directorul unității de învățământ și de comisia de examinare. Cazul a intrat, de ieri, în atenția Inspectoratului Școlar Județean Gorj, membrii comisiei fiind pasibili de o interdicție, pe o perioadă cuprinsă între 2-5 ani, care îi împiedică să mai facă parte dintr-un astfel de organism. Prejudiciul, suferit de elevii puși să susțină însă timp de șase ore același examen, nu îl mai repară nimeni.

Părinții elevilor din Mușetești și-au așteptat alarmați copiii, care au susținut, luni dimineața, simularea la Evaluarea Națională fără să știe că școlarii sunt victimele indolenței directorului școlii, secretarei unității de învățământ și comisiei care le-a dat elevilor de clasa a VII-a să rezolve subiecte de a VIII-a și invers. Cei vinovați au realizat abia după trei ore eroarea, au schimbat subiectele și i-au pus pe elevi să scrie din nou. Incidentul a fost filmat de camerele, care au monitorizat simularea la ambele clase.

Sfătuiți să țină totul secret
,,Secretara școlii, Roșculete Mioara, a greșit, ea a inversat plicurile, iar cei de-a șaptea au primit subiectele pentru a opta, în timp ce elevilor de a opta li s-au dat subiectele de a șaptea. După trei ore au realizat greșeala și i-au pus pe copii să scrie din nou, ca apoi să le mai spună directoarea Norma Janina să nu povestească cumva la părinți ce s-a întâmplat. Deși asta este o mare bătaie de joc. Simularea a fost susținută în două clase. Secretara școlii a inversat subiectele, dar, șocant, directoarea, care este președinta comisiei, nici nu a verificat și i-a pus pe copii să scrie. Au realizat după trei ore greșeala și au încercat să repare problema, obligând copiii, obosiți și surmenați, să dea examenul de la început. Mai au tupeu să le ceară copiilor să nu spună nimic acasă. Și-au bătut joc de copiii obosiți. Așa ceva nu se poate, a fost o maximă bătaie de joc”, a declarat unul dintre părinții elevilor din Mușetești. Adulții intenționează să ceară explicații conducerii școlii și au anunțat incidentul la IȘJ Gorj, instituție care nu a fost informată de cele petrecute la Mușetești. Georgeta Popescu, purtătorul de cuvânt al IȘJ Gorj, a declarat însă pentru Gorjeanul, că cele sesizate vor fi verificate în cursul acestei zile, știut fiind că examinarea a fost monitorizată video. În ceea ce privește sancțiunile, Georgeta Popescu spune că membrii comisiei vor primi interdicție de a mai face parte dintr-un astfel de organism pentru o perioadă cuprinsă între 2-5 ani, dar, deoarece în școală nu are cine să ocupe locurile din comisie, cu siguranță, se va trece, de nevoie, peste interdicție.
ANAMARIA STOICA

1 COMENTARIU

  1. Sa se puna in comisie alte cadre didactice. Intr-o scoala nu sunt doar 2-3 profesori. In privinta acestei erori cu inversarea plicurilor, posibil ca secretara s-o fi facut in graba, insa actiunea impardonabila a directoarei ar trebui sanctionata drastic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here