Elevii motreni, informaţi despre delincvenţă şi droguri

432

elevi facuta de mineElevii Colegiului Tehnic Motru au participat la o întâlnire cu reprezentanţi ai poliţiei motrene, care le-au vorbit tinerilor despre delincvenţa juvenilă şi efectul consumului de droguri şi al plantelor etnobotanice. Copiii au fost foarte receptivi, punând întrebări şi discutând liber pe tema prezentată. Acţiunile de acest gen vor continua în unităţile de învăţământ din municipiul Motru.

Colegiul Tehnic Motru a fost gazda unei acţiuni de informare a elevilor cu privire la delincvenţa juvenilă şi efectul negativ al consumului de droguri şi plante etnobotanice asupra sănătăţii. În amfiteatrul Colegiului Tehnic s-au strâns, la începutul acestei săptămâni, elevii claselor a XI- A, a XII. D, a XI-a D şi a X-a C, în frunte cu diriginţii acestora. Tema a fost prezentată de către lucrătorii Biroului de Investigaţii Criminale din cadrul Poliţiei Municipale Motru, o bună parte din prezentare fiind făcută de agentul-şef Cristinel Globaşu. Acesta a spus că „elevii au fost foarte receptivi, punând destul de multe întrebări şi arătându-se interesaţi de tot ce s-a prezentat. Le-am prezentat şi exemple concrete, din cazuistica Poliţiei Motru, cunoscute, care le-au captat atenţia complet. A fost o acţiune reuşită”.

Întâlnirile de acest gen continuă

Întâlnirea de luni a oamenilor legii cu elevii motreni nu a fost o premieră şi nici ultima nu este. Conform lui Globaşu: „urmează să fim contactaţi de conducerea instituţiei de învăţământ şi vom răspunde la fel de prompt, organizând şi alte întâlniri cu elevii pe diverse teme, precum: legislaţie rutieră, delincvenţă juvenilă, circulaţie şi aşa mai departe”. Practic, aceste acţiuni sunt realizate în conformitate cu protocolul dintre M.A.I. şi Ministerul Educaţiei, prin care le sunt prezentate elevilor diverse teme educative. Acţiunile de informare şi prevenţie sunt bine-venite în unităţile de învăţământ, unde ispitele sunt multiple şi unde s-au şi întâlnit cazuri de violenţă, consum de alcool şi de tutun, dar şi alte „episoade” atipice şcolii, care, însă, se petrec din lipsa unei informări corecte şi sănătoase. De aceea, poliţiştii promit că vor fi prezenţi la toate solicitările directorilor de şcoli, pentru a fi prezenţi în rândul copiilor şi a interacţiona cu ei, încercând să îi înveţe cum să aibă un stil de viaţă sănătos.

Minodora Sucea

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here