Elevii motreni au revenit din Bulgaria cu amintiri de neuitat

337

IMG_0106Colegiul Tehnic Motru a fost prezent la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu din Plovdiv, Bulgaria, prin participarea elevilor clasei a XI-a A. Tinerii şi cadrele didactice care i-au însoţit au făcut o impresie deosebită la acest eveniment şi au revenit în ţară cu impresii şi amintiri de neuitat.

Orice casă ascunde o poveste, orice poveste se naşte dintr-un vis. Un vis care, dacă odinioară abia se întrezărea, odată împlinit poate reprezenta un model demn de urmat. Un asfel de vis au avut şi elevii clasei a XI-a A care, cu imaginaţie şi multă muncă, au reuşit să participle la Târgul Internaţional al Firmelor de Exerciţiu din Plovdiv, Bulgaria, desfăşurat în peroiada 13-16 aprilie 2011.

„Pregătirile au fost intense, toţi muncind pentru a face o cât mai bună impresie la prima noastră participare la un târg internaţional. Astfel, pe 13 aprilie firma noastră “L.A. Pearlcollection” a plecat spre Plovdiv unde am ajuns după 10 ore obositoare de drum. În această zi am amenajat şi standul firmei. Firmele din străinătate s-au prezentat în mare parte impecabil, dar şi noi am reuşit să facem o impresie bună prin amenajarea unui stand atractiv. Sponsori, catalog, pliante, cărţi de vizită, fluturaşi, web site, prezentare media, reclame, toate acestea au reprezentat recuzita noastră pentru târg. În cele două zile de târg au fost încheiate multe tranzacţii şi s-au înnodat prietenii foarte strânse cu ceilalţi participanţi la târg”, mărturiseşte Niculina Chiţulescu, director educativ în cadrul Colegiului Tehnic Motru.

Satisfacţii pe măsura eforturilor depuse

Această experienţă a fost trăită intens de elevii motreni şi dascălii lor, aceştia susţinând că „întreaga activitate a fost o adevărată provocare; am învăţat să comunicăm între noi, să colaborăm, să respectăm munca în echipă, să luăm decizii. A fost dificil, pentru că, la început nu aveam astfel de deprinderi. Am învăţat pas cu pas comportamentul de afaceri, încrederea în forţele noastre, o atitudine pozitivă faţă de viaţă şi o gândire de perspectivă”.

După această experienţă, coordonatorul proiectului, profesoara Elena Dreghici a declarat: „suntem recunoscători că am avut şansa să lucrăm într-un astfel de proiect, care ne-a oferit, dincolo de experienţa acumulată, amintiri dragi, momente unice, satisfacţii şi bucurii, trăite împreună.”

Gânduri pozitive şi speranţe într-o continuitate a unor astfel de activităţi are şi Niculina Chiţulescu, aceasta precizând: „apreciez în mod deosebit aceşti copii cât şi pe coordonatorul lor, profesoara Elena Dreghici, pentru implicarea într-un asemenea proiect, dar şi pentru un plus de imagine adus şcolii noastre. Nu pot decât să sper că asemenea manifestări vor continua, prin intermediul lor îmbogăţind experienţa practică a elevilor noştri, dornici de cunoaştere. Pe această cale, delegaţia C.T.Motru aduce mulţumiri Consiliului Local Motru, în special domnului primar inginer Dorin Hanu, pentru sprijinul financiar acordat în vederea desfăşurării în bune condiţii a acestei activităţi”.

Minodora Sucea

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here