Elevii lui Andrieş, în căutarea energiei

272

Energia se află în perioada în care jucătorii sunt încărcaţi fizic de stafful tehnic înainte de a intra în sală pentru a începe pregătirea specifică.

Echipa de handbal s-a reunit la începutul săptămânii şi până la sfârşitul acesteia se va pregăti în mare parte în aer liber. Antrenorul Liviu Andrieş a subliniat faptul că vremea i-a ajutat în mare măsură, deşi se anunţau temperaturi foarte scăzute, termometrele au arătat o temperatură cât de cât acceptabilă pentru această perioadă a anului permiţând ca antrenamentele să se desfăşoare normal, conform planurilor sale: „În ceea ce priveşte această perioadă, am început pregătirea de luni, am efectuat deja până astăzi (n. red. – miercuri) trei zile de pregătire afară, spre bucuria mea timpul ne-a permis, chiar dacă se anunţau temperaturi foarte scăzute, să facem această pregătire, şi mâine vom mai ieşi afară, iar după aceea vom intra în sală şi vom continua pregătirea”, a declaratv tehnicianul târgujian. Andrieş speră ca în următoarele zile, după ce lotului se vor alătura şi Kekezovic şi Mota, echipa să fie completată şi cu unul sau două trensferuri care să facă mai uşoară misiunea de salvare de la retrogradare: “Este o perioadă de acumulare, sperăm că cei doi jucători care vor reveni, Kekezovic şi Mota să vină în forţă şi să ne ajute, pentru că avem nevoie de orice jucător, iar dacă vom reuşi şi aceste transferuri pe care ni le dorim, ar fi nemaipomenit, pentru a face un lot competitiv şi pentru a ne bate şi a reuşi să acumulăm puncte pentru salvarea corabiei de la scufundare”.

Vizita medicală, apoi start în amicale
După ce echipa s-a acomodat cu efortul şi a încărcat bateriile în aer liber, Andrieş îşi va trimite jucătorii la Craiova pentru obţinerea vizei medicale, lucru care se va întâmpla luni, iar de la sfârşitul săptămânii viitoare, Energia va intra în perioada jocurilor de verificare: “Avem un turneu de pregătire la Turda, în compania celor de la Turda şi a celor de la Odorhei, aşteptăm să vedem dacă mai vine şi o a patra echipă, dacă nu sunt aceste două jocuri care ne fac bine în această perioadă, după care săptămânile viitoare vom aştepta să vedem cum vom concretiza finalul acesta de pregătire, iar pe 28 ianuarie vom începe campionatul în compania celor de la Odorhei”, a mai declarat Andrieş. Programul jocurilor de verificare nu este încă bătut în cuie, în perioada următoare fiind aşteptată o decizie cu privire la solicitarea celor de la CSM Bucureşti cu privire la disputarea mai devreme a meciului tur din Cupa României, situaţie în care, cel mai probabil, se va renunţa la turneul de la Târgu Jiu, acesta putând fi înlocuit cu unul sau două jocuri de verificare.

Geamănu aşteaptă răspunsuri
Lotul Energiei la acest început de an pare destul de firav, sub comanda lui Andrieş fiind acum doar 14 jucători, cu juniori cu tot. După venirea celor doi jucători care şi-au amânat revenirea, Kekezovic şi Mota, situaţia se va îmbunătăţi puţin, însă nu suficient. Energia mai are nevoie de întăriri, iar preşedintele secţiei de handbal a clubului târgujian spune că în perioada următoare echipa ar putea primi noi ajutoare: “Sperăm să concretizăm şi două transferuri şi atunci cred eu că vom intra într-o anumită normalitate, să zic aşa. Nu pot să vă spun acum prea multe despre transferuri, pentru că jucătorii cu care discutăm sunt jucători care se află sub contract cu alte echipe şi până vor putea obţine o dezlegare de la clubul la care sunt legitimaţi la acest moment, nu putem să vă spunem despre cine e vorba. E vorba de postul inter stânga, care a rămas complet descoperit, şi la linia de 9 metri, centru, inter stânga, inter dreapta. Sunt jucători care pot să joace pe orice post, şi pe inter dreapta şi pe inter stânga şi chiar şi centru”, a declarat Benedict Geamănu.
Energia a mai pierdut în ultima perioadă încă doi jucători de bază, pivotul Paul Giotoiu şi interul stânga Laurenţiu Dinescu fiind pacienţii aceleiaşi clinici în Bucureşti în care luni au suferit operaţii la genunchi, intervenţii în urma cărora sezonul actual s-a închis pentru ei.
Cristi Constantinescu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here