Elevii Liceului Tehnologic Ţicleni, pregătiţi de faza naţională a concursului “Cu viaţa îmi apăr viaţa”

369

Concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa îmi apăr viaţa” reprezintă activitatea extraşcolară de pregătire a elevilor din învăţământul gimnazial şi liceal şi este organizat la nivel naţional de Ministerul Educaţiei Cercetării şi Sportului cu sprijinul Ministerul Administraţiei şi Internelor, prin Inspectoratul General pentru situaţii de Urgenţă, precum şi al Ministerului Sănătăţii, Autorităţii Naţionale pentru Tineret şi Societăţii Naţionale de Cruce Roşie din România.

Acest concurs are caracter educativ, tehnico-aplicativ şi sportiv şi se organizează anual cu elevii, distinct pe următoarele niveluri: Ciclu gimnazial, clasele V-VIII şi ciclu liceal, clasele IX-XI.

Scopurile competiţiei
Concursul cu tematică de protecţie civilă “Cu viaţa îmi apăr viaţa” are următoarele scopuri: Dezvoltarea capacităţii de percepţie a protecţiei civile de activităţi cu caracter exclusive umanitar; Cunoaşterea şi aprecierea factorilor de risc potenţial generatori de situaţii de urgenţă sau dezastre la care este expusă comunitatea din care fac parte; Adoptarea comportamentului adecvat şi cunoaşterea modului de acţiune în cazul iminentei producerii sau al apariţiei unei situaţii de urgenţă; Formarea spiritului de solidaritate şi implicarea individuală sau în echipă în acţiunile de prevenire şi de intervenţie în situaţii de urgenţă.Fiecare echipă participantă la concurs este formată din 4 elevi (3 concurenţi + o rezervă) şi conducătorul echipei (cadru didactic, coodonator).

Elevii Liceul Tehnologic Ţicleni, pe podium
Din anul 2008 şi până în prezent în cadrul Liceului Tehnologic Ţicleni m-am ocupat de acest concurs, câştigând locul I pe judeţ, Locul I la faza interjudeţeană (Gorj-Hunedoara) şi mergând la faza naţională organizată la Eforie Sud, unde am ocupat locul II. De atunci şi până în prezent, an de an, am ocupat locul I pe judeţ, iar în anul 2013 am câştigat faza regională (Gorj-Mehedinţi-Dolj), mergând la faza naţională care v-a avea loc în luna septembrie. Pe această cale vreau să mulţumesc Consiliului Local Ţicleni, Primarului Oraşului Ţicleni care m-au sprijinit în aceasta activitate şi care după fiecare premiu câştigat au premiat elevii cu diferite sume de bani. Sper să duc pe mai departe, această tradiţie care s-a format la Liceul Tehnologic Ţicleni şi la faza naţională din acest an să obţinem un loc pe podium.
Profesor Inginer Duma Adrian Liceul Tehnologic Ţicleni

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here